Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο κέντρο R&D από τη Volvo

Ελλάδα 6:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο κέντρο R&D από τη Volvo

ΝΕΑ

Νέο κέντρο R&D από τη Volvo

ΝΕΑ

Με στόχο να κατασκευάσει μία νέα πλατφόρμα μεταβλητής αρχιτεκτονικής για μικρομεσαία αυτοκίνητα, η Volvo επενδύει σε ένα νέο Κέντρο Έρευνας και Εξέλιξης (R&D) στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Η πλατφόρμα θα χρησιμοποιηθεί ως βάση μελλοντικών μοντέλων τόσο της Volvo όσο και της Geely, η οποία κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο της σουηδικής μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Πρόεδρος του κέντρου θα είναι ο Ματς Φόγκερχαγκ, σημερινός Αντιπρόεδρος Στρατηγικής Προϊόντων στη Volvo Cars. «Το συγκεκριμένο κέντρο θα εγγυηθεί τη δημιουργία της ιδανικής αρχιτεκτονικής-βάσης για τα μελλοντικά μικρομεσαία μοντέλα της Volvo. Κατ’ αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνονται αρχικά σημαντικές οικονομίες κλίμακας, που στην πορεία αφ’ ενός συνδυάζονται με διατήρηση του premium DNA μιας ευρωπαϊκής μάρκας κύρους όπως η Volvo, αφ’ ετέρου κρατούν το συνολικό κόστος κατασκευής σε προσιτά επίπεδα για μία μάρκα της αγοράς της Κίνας, όπως η Geely», δήλωσε ο Φόγκερχαγκ.

Η επιλογή του Γκέτεμποργκ για τη δημιουργία του νέου Κέντρου Έρευνας και Εξέλιξης δεν είναι τυχαία, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στα υπάρχοντα ερευνητικά κέντρα της Volvo. Ο χώρος που θα ανεγερθεί το κέντρο, το Επιστημονικό Πάρκο Λιντχόλμεν, έχει επιστημονικούς και χωροταξικούς δεσμούς με το διάσημο Πανεπιστήμιο Τσάλμερς.[nggallery id=1895]