Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέος 1.5 βενζίνης από τη Ford

Ελλάδα 1:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέος 1.5 βενζίνης από τη Ford

ΝΕΑ

Νέος 1.5 βενζίνης από τη Ford

ΝΕΑ

Στο περιθώριο της έναρξης παραγωγής του B-MAX στο εργοστάσιο της Κραϊόβα, η Ford ανακοίνωσε ότι εκεί θα κατασκευάζεται από τις αρχές του 2013 ένας νέος βενζινοκινητήρας, με χωρητικότητα 1,5 lt. Η εταιρεία δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες, είτε όσον αφορά την ισχύ του είτε αν θα αποτελεί μέλος της οικογένειας των EcoBoost.

Advertisement
Advertisement

Το «παρών» στην τελετή έδωσε και ο Πρόεδρος της Ρουμανίας, Traian Basescu, ο οποίος αγόρασε το πρώτο B-MAX που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής. «Είναι μία εξαιρετική ημέρα για τη Ford, το εργοστάσιο μας στην Κραϊόβα και όλη τη Ρουμανία», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ford Ευρώπης, Stephen Odell. Η Ford έχει επενδύσει περισσότερα από 500 εκατ. ευρώ στη γραμμή παραγωγής της Κραϊόβα, όπου εκτός από το μικρό πολυμορφικό μοντέλο κατασκευάζεται και ο 1.0 EcoBoost, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες αναδείχθηκε κινητήρας της χρονιάς για το 2012.

Το B-MAX θα κυκλοφορήσει στους ευρωπαϊκούς δρόμους μέσα στους επόμενους μήνες, έχοντας ως κύριο χαρακτηριστικό τις συρόμενες πίσω πόρτες, χωρίς την παρουσία μεσαίας κολώνας. Με τον 1.0 EcoBoost των 120 PS κάτω από το καπό του και σύστημα start/stop θα καταναλώνει 4,9 lt./100 km και θα εκπέμπει 114 gr. CO2 ανά km.

 

Advertisement
Advertisement