Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέες πράσινες πρωτοβουλίες από τη Honda

Ελλάδα 14:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέες πράσινες πρωτοβουλίες από τη Honda

ΝΕΑ

Νέες πράσινες πρωτοβουλίες από τη Honda

ΝΕΑ

Η Honda ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει την επαναχρησιμοποίηση των εξαγόμενων σπανίων μεταλλικών γαιών πριν από το τέλος του 2012, από χρησιμοποιημένες μπαταρίες Νικελίου-Υδριδίου Μετάλλου στο Ιαπωνικό εργοστάσιο Metals & Chemicals Co., Ltd. Θα επιδιώξει την ανακύκλωση πολύτιμων πόρων με επαναχρησιμοποίηση ανακτώμενων σπάνιων μεταλλικών γαιών όχι μόνο για μπαταρίες νικελίου-υδριδίου μετάλλου αλλά και για χρήση σε μία ευρεία γκάμα εξαρτημάτων.

Advertisement
Advertisement

Επιπλέον, στη διαδικασία αποσυναρμολόγησης χρησιμοποιημένων μπαταριών νικελίου-υδριδίου μετάλλου, η ιαπωνική εταιρεία εξετάζει τη δυνατότητα ανάκτησης της υπόλοιπης τάσης από τις χρησιμοποιημένες μπαταρίες νικελίου-υδριδίου μετάλλου και τη χρήση της ως αναγεννητικής τάσης για τη διαδικασία αποσυναρμολόγησης.

Επιπλέον, η Honda σκοπεύει να ξεκινήσει την ανακύκλωση των μεταλλικών γαιών που εξάγονται από διάφορα χρησιμοποιημένα εξαρτήματα όπως υβριδικοί κινητήρες και μπαταρίες ιόντων λιθίου επιπλέον των μπαταριών νικελίου-υδριδίου μετάλλου.

Σε ό,τι αφορά την ανακύκλωση των πόρων που χρησιμοποιεί για τα προϊόντα της, η εταιρεία από τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, εφαρμόζει εδώ και χρόνια τη μέθοδο των 3R (reduce, reuse, recycle – μείωση, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση).

Advertisement
Advertisement

Για παράδειγμα, συλλέγει και ανακυκλώνει προφυλακτήρες που αφαιρούνται από τα οχήματα σαν πρώτη ύλη, πουλά λειτουργικά χρησιμοποιημένα εξαρτήματα σαν επαναχρησιμοποιήσιμα, ανακυκλώνει και ξαναπουλά χρησιμοποιημένα φίλτρα λαδιού, κλπ.

Εκτός από την παραγωγή αποδοτικών οχημάτων όπως τα υβριδικά, η Honda θα συνεχίσει να ενισχύει το δίκτυό της που σχετίζεται με την επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση των πόρων με στόχο να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του κόσμου της αυτοκίνησης γενικά.