Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα έκδοση για MiTo με κινητήρα Twinair

Ελλάδα 15:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα έκδοση για MiTo με κινητήρα Twinair

ΝΕΑ

Νέα έκδοση για MiTo με κινητήρα Twinair

ΝΕΑ

Στην Ελλάδα βρίσκεται πλέον η νέα έκδοση της MiTo με τον κινητήρα 0.9 Turbo TwinAir των 85 ίππων που είχαμε δει στο περίπτερο της Alfa Romeo στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Αυτή η νέα έκδοση της MiTo χρησιμοποιεί το βραβευμένο κινητήρα της FPT (Fiat Powertrain Technologies), που έχει ήδη λάβει τις διακρίσεις «International Engine of the Year 2011», «Best Engine 2011» και «Best Green Engine 2011».

Advertisement
Advertisement

Έχει χωρητικότητα μόλις 875 κ.εκ. αλλά ισχύ 85 ίππων στις 5.500 στροφές και ροπή 145 Nm σταθερά από τις 2.000 έως τις 3.500 στροφές, χρησιμοποιώντας τη νέα τεχνολογία MultiAir. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η ροπή στις 1.000 στροφές είναι αυξημένη κατά 10-25% σε σχέση με τους κινητήρες 1.4 78 ίππων, 1.4 Multiair 105 ίππων.

Όμως σημαντική είναι και η μείωση της κατανάλωσης, που φτάνει μέχρι και το 25% σε σχέση με αυτούς τους κινητήρες. Με τη βοήθεια του συστήματος Start&Stop και του «έξυπνου» δυναμό που λειτουργεί μόνο στη φάση της επιβράδυνσης, η MiTo TwinAir, σημειώνει και τις χαμηλότερες εκπομπές CO2 στην κατηγορία: 98 g/km, κάτι που συνεπάγεται μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

Η MiTo Twinair θα κυκλοφορήσει στην Ελληνική αγορά μόνο στην πλούσια εξοπλισμένη έκδοση Distinctive, η οποία περιλαμβάνει στάνταρ μπροστινούς και πλευρικούς αερόσακους, αερόσακους τύπου κουρτίνας και αερόσακο γονάτων οδηγού, σύστημα DNA, σύστημα VDC με ASR, MSR, CBC, e-Q2 και Hill Holder, σύστημα Start&Stop και ένδειξη αλλαγής ταχύτητας, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους εξωτερικούς καθρέφτες με αντιθαμβωτική λειτουργία, ζάντες αλουμινίου 16”, ραδιο-CD με MP3 και χειριστήρια στο τιμόνι κλπ. Επίσης, σε αντίθεση με τις εκδόσεις Distinctive των υπόλοιπων κινητήρων βενζίνης, η MiTo Twinair διαθέτει πίσω αεροτομή στον βασικό εξοπλισμό.

Advertisement
Advertisement

Η MiTo 0.9 Twinair 85hp Distinctive θα διατίθεται στην τιμή των 16.800€ και θα είναι διαθέσιμη από τα τέλη Ιουλίου.