Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Διαζύγιο Infiniti-Magna για το compact

Ελλάδα 1:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Διαζύγιο Infiniti-Magna για το compact

ΝΕΑ

Διαζύγιο Infiniti-Magna για το compact

ΝΕΑ

Αλλαγή στα πλάνα παραγωγής του πολυτελούς μικρομεσαίου μοντέλου της, ανακοίνωσε η Infiniti. Ενώ τον περασμένο Μάιο η θυγατρική της Nissan είχε ενημερώσει για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την Magna Steyr για τη συναρμολόγηση ενός premium compact, τα σχέδια άλλαξαν. Ως αποτέλεσμα θα υπάρχει και καθυστέρηση ενός έτους στην έναρξη παραγωγής, από το 2014 στο 2015.

Advertisement
Advertisement

Όπως αναφέρει η Infiniti, τερματίζεται η μελέτη σκοπιμότητας με την Magna Steyr για την εξεύρεση εργοστασίου παραγωγής στην Ευρώπη για το νέο της μοντέλο (με πιθανότερη επιλογή αυτό της Magna στην Αυστρία). Οι λόγοι του «διαζυγίου» δεν ανακοινώθηκαν, προφανώς όμως αφορούν το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας. Η Infiniti αποφάσισε να κατασκευάσει η ίδια το compact οικογενειακό, σε τοποθεσία στην Ευρώπη. Το αν θα πρόκειται για μονάδα παραγωγής της Nissan ή της Renault θα ανακοινωθεί αργότερα.

Αυτό που δεν αλλάζει είναι η χρήση πλατφόρμας της Mercedes (λογικά της MFA στην οποία «πατά» η νέα A-Class), στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας της Renault-Nissan Alliance με τη Daimler. Το βασικό μοντέλο στη γκάμα της Infiniti θα δανείζεται σχεδιαστικά στοιχεία από το εικονιζόμενο Etherea, ένα πρωτότυπο που έκανε πρεμιέρα το Μάρτιο του 2011 στη Γενεύη.[nggallery id=798]

 

Advertisement
Advertisement

Θέλεις να αγοράσεις νέο αυτοκίνητο; Με τη Volkswagen Bank μπορείς!