Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με V8 και 600 PS η Lamborghini Urus

Ελλάδα 3:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με V8 και 600 PS η Lamborghini Urus

ΝΕΑ

Με V8 και 600 PS η Lamborghini Urus

ΝΕΑ

Η ανάγκη για υψηλή ροπή από τις χαμηλές στροφές αλλά και λόγοι κατανομής του βάρους συγκλίνουν στην επιλογή ενός 8κύλινδρου συνόλου για το μελλοντικό SUV της Lamborghini. Οι πρώτες πληροφορίες ήθελαν την έκδοση παραγωγής να εξοπλίζεται με το V10 της Gallardo, όμως ο διευθυντής του τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης της Lamborghini εξέφρασε διαφορετική γνώμη.

Advertisement
Advertisement

Μιλώντας στο Automotive News, ο Maurizio Reggiani χαρακτήρισε «ενδιαφέρουσα πιθανότητα» την επιλογή ενός V8 για την έκδοση παραγωγή του Urus. «Ένα τέτοιο αυτοκίνητα χρειάζεται μεγάλα αποθέματα ροπής από χαμηλά παρά υψηλή μέγιστη ισχύ. Επιπλέον οι μικρότερες διαστάσεις του σε σχέση με έναν V10, επιτρέπουν την τοποθέτησή του πίσω από τον μπροστινό άξονα και άρα βελτιώνουν την κατανομή βάρους», σχολίασε ο Reggiani.

Αν κάτι τέτοιο γίνει πράξη, τότε επικρατέστερη επιλογή είναι ο 4.2 FSI της Audi, ο οποίος εξοπλίζει μεταξύ άλλων και το RS5 Coupe. Για το SUV επιδόσεων της Lamborghini θα αναβαθμιστεί πάντως ώστε να αποδίδει πολύ περισσότερο από 450 PS, πλησιάζοντας το στόχο των 600 PS της ιταλικής εταιρείας. Η συγκεκριμένη ισχύς σε συνδυασμό με τη διατήρηση του βάρους κάτω από τα 2.000 kg θα χαρίσει στο Urus μοναδικές επιδόσεις για όχημα της κατηγορίας.

Ο Reggiani επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ότι η έκδοση παραγωγής δεν θα εμφανιστεί νωρίτερα από τις αρχές του 2017. Το Urus θα μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με τα υπόλοιπα μεγάλα SUV του ομίλου Volkswagen, όπως το Q7, την Cayenne επόμενης γενιάς αλλά και το μοντέλο της Bentley, το οποίο θα βασιστεί στο πρωτότυπο EXP 9F.[nggallery id=106]

Advertisement
Advertisement