Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με 950 PS η super Ferrari

Ελλάδα 7:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με 950 PS η super Ferrari

ΝΕΑ

Με 950 PS η super Ferrari

ΝΕΑ

Επιλέγοντας να δείξει τη νέα της ναυαρχίδα σε ελάχιστους πιστούς – και προφανώς πάμπλουτους – πελάτες της σε ιδιωτική εκδήλωση στο Μαρανέλο, η Ferrari γνώριζε ότι θα διέρρεαν λεπτομέρειες για τον αντικαταστάτη της Enzo. Η F150 (όπως είναι η κωδική ονομασία του ιταλικού υπεραυτοκινήτου) θα κάνει πρεμιέρα τον Μάρτιο στη Γενεύη και θα κατασκευαστεί σε μόλις 499 μονάδες.

Advertisement
Advertisement

Παρόντες στην εκδήλωση έσπευσαν να μοιραστούν με τους υπόλοιπους τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κορυφαίας Ferrari. Όπως σας έχει ενημερώσει εδώ και μήνες το NewsAuto.gr, ο V12 των 6,3 lt. θα συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρες. Το ατμοσφαιρικό σύνολο θα αποδίδει 800 PS και σε συνδυασμό με το σύστημα HY-KERS η συνδυαστική ισχύς θα φθάνει τα 950 PS!

Και επειδή μερικές φορές οι αριθμοί λένε την αλήθεια, η νέα Ferrari θα ζυγίζει 1.270 kg, θα φθάνει τα 100 km/h σε 3 sec και τα 200 km/h σε 7 sec. Η τελική της ταχύτητα θα πλησιάζει τα 370 km/h, ενώ η εκτίμηση για την ολοκλήρωση του γύρου στο Νίρμπουργκρινγκ κάνει λόγο για κάτω από 7 λεπτά!

Το πλαίσιο της αντικαταστάτριας της Enzo είναι κατά 20% πιο ελαφρύ και ταυτόχρονα κατά 27% πιο άκαμπτο, ως αποτέλεσμα της χρήσης τεσσάρων διαφορετικών ειδών ανθρακονήματος. Στο πρότυπα ενός μονοθεσίου της F1 και για εκμετάλλευση του διαθέσιμου χώρου στο εσωτερικό, το κάθισμα του οδηγού θα είναι σταθερό. Τα πεντάλ και το τιμόνι θα είναι ρυθμιζόμενα, ενώ η χαμηλή θέση οδήγησης θα συμβάλλει στο χαμηλό κέντρο βάρους. Οι μπαταρίες και η δεξαμενή καυσίμου έχουν τοποθετηθεί χαμηλά, πίσω από το κάθισμα του οδηγού.

Advertisement
Advertisement

Οι πρώτες παραδόσεις θα πραγματοποιηθούν στα τέλη του 2013, αφού προηγουμένως οι ιδιοκτήτες της νέας Ferrari έχουν καταβάλει περίπου 1,2 εκατ. ευρώ![nggallery id=1660]