Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με 113 PS το ηλεκτρικό Fiat 500

Ελλάδα 9:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με 113 PS το ηλεκτρικό Fiat 500

ΝΕΑ

Με 113 PS το ηλεκτρικό Fiat 500

ΝΕΑ

Πριν από λίγες ημέρες το NewsAuto.gr σας ενημέρωσε για την πρεμιέρα του ηλεκτρικού 500 στην έκθεση του Λος Άντζελες. Η Fiat επιβεβαίωσε την ύπαρξη του ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλης, δίνοντας στη δημοσιότητα τα πρώτα τεχνικά χαρακτηριστικά. Όπως έκανε γνωστό, ο ηλεκτροκινητήρας του 500 EV θα αποδίδει 113 PS και οι μπαταρίες θα εξασφαλίζουν  αυτονομία 160 km μέσα στην πόλη.

Advertisement
Advertisement

Η συγκεκριμένη είδηση αφορά μέρος των ανακοινώσεων που έκανε ο Όμιλος Fiat-Chrysler με αφορμή τη δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το τρίτο τρίμηνο του 2012. Σύμφωνα με το σχέδιο του Σέρτζιο Μαρκιόνε, του ανθρώπου που ορίζει τη στρατηγική των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών, θα δοθεί έμφαση στις πολυτελείς μάρκες, Alfa Romeo και Maserati, ώστε να μη χρειαστεί να κλείσουν εργοστάσια στην Ευρώπη.

Η Fiat θα στηριχθεί επίσης στην πετυχημένη εμπορική πορεία του 500, δημιουργώντας ουσιαστικά μία θυγατρική μάρκα. Εκτός από την ηλεκτρική εκδοχή του στιλάτου μικρού, θα δούμε μέσα στο 2013 και crossover έκδοση (το αναμενόμενο 500Χ). Η Ferrari και η Maserati εξακολουθούν να είναι κερδοφόρες, με τη δεύτερη να λανσάρει δύο νέα μοντέλα στις αρχές του νέου έτους. Η παρουσία της Jeep στην Ευρώπη θα γίνει ακόμη πιο έντονη, ενώ αντίθετα δυσάρεστα είναι τα νέα για τη Lancia. Βασιζόμενη ουσιαστικά μόνο στην Ypsilon, ο Μαρκιόνε άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.[nggallery id=890]