Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με το βλέμμα στα fuel-cell η Honda

Ελλάδα 14:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με το βλέμμα στα fuel-cell η Honda

ΝΕΑ

Με το βλέμμα στα fuel-cell η Honda

ΝΕΑ

Μέχρι το 2020 η ιαπωνική εταιρία σκοπεύει να διαθέτει στην γκάμα της νέα μοντέλα με κυψέλες καυσίμου που αρχικά θα κυκλοφορήσουν στην Ιαπωνία και αργότερα στην παγκόσμια αγορά.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές εταιρίες που μέχρι στιγμής επενδύουν στην ηλεκτροκίνηση με μπαταριοκίνητα μοντέλα (κάτι που θα αλλάξει από την επόμενη δεκαετία), οι Ιάπωνες κατασκευαστές δεν κρύβουν πως εξελίσσουν από νωρίς στην τεχνολογία των οχημάτων με κυψέλες καυσίμου. Ουσιαστικά, πρόκειται για ηλεκτρικά αυτοκίνητα με ενέργεια που προέρχεται από την καύση του υδρογόνου, σε αντίθεση με τα κλασικά ηλεκτρικά που αποθηκεύουν ενέργεια στις μπαταρίες τους.

Ο Thomas Brachmann, ο υπεύθυνος εξέλιξης στον μηχανολογικό τομέα της Honda, δήλωσε στο βρετανικό Autocar πως το πρωτότυπο FCV βρίσκεται πολύ κοντά στην παραγωγή και το μόνο που χρειάζεται είναι η μετατροπή ορισμένων μερών του αμαξώματος. Το FCV παραγωγής αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ (πέρα φυσικά από την Ιαπωνία) προς τα τέλη της δεκαετίας με αυτονομία κοντά στα 500 km. Σύμφωνα με τον Brachmann, τα οχήματα fuel cell θα ξεκινήσουν να γνωρίζουν μεγάλης απήχησης σε περίπου 10-15 χρόνια από σήμερα.

Advertisement
Advertisement