Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μέσα στο 2012 το νέο Astra cabrio

Ελλάδα 21:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέσα στο 2012 το νέο Astra cabrio

ΝΕΑ

Μέσα στο 2012 το νέο Astra cabrio

ΝΕΑ

Τη στρατηγική της Opel προκειμένου να καταστεί κερδοφόρα παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στους εκπροσώπους των εργαζομένων. Ο Karl-Friedrich Stracke μίλησε για τα νέα μοντέλα έως το 2014 αλλά και τη στρατηγική συνεργασία με την PSA. «Εισερχόμαστε σε νέες κατηγορίες μοντέλων στις οποίες μέχρι σήμερα δεν εκπροσωπούμασταν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Advertisement
Advertisement

Ο Stracke είπε ότι εκτός από το μικρό SUV Mokka και το αυτοκίνητο πόλης Adam, η Opel θα παρουσιάσει μέσα στο 2012 μία νέα έκδοση του Astra (προφανώς το sedan) και ένα εντελώς νέο cabrio. Πρόκειται για το νέο Astra cabrio, το οποίο θα βασίζεται στο GTC και θα φέρει υφασμάτινη οροφή. Ο… άνεμος ανανέωσης της Opel θα περιλαμβάνει και τους κινητήρες, με πρώτο – όπως γράψαμε πρόσφατα – τον 1.6 turbo με ισχύ πλέον 200 PS.

Στα σχέδια της διοίκησης της Opel είναι η παρουσία σε νέες αγορές, όπως η Αυστραλία, η βόρεια Αφρική, η νότια Αμερική και η Μέση Ανατολή. Το «αφεντικό» της Opel ξεκαθάρισε πάντως ότι η επέκταση της μάρκας εκτός γηραιάς ηπείρου δεν θα είναι αρκετή για να δουλεύουν σε φουλ ρυθμούς τα ευρωπαϊκά εργοστάσια. «Θα πρέπει να τα πάμε πολύ καλύτερα στην Ευρώπη».

Η ανακοίνωση της συμφωνίας με τον όμιλο PSA Peugeot Citroen για τη στρατηγική συνεργασία των δύο πλευρών έχει δημιουργήσει ανησυχία στους εργαζόμενους της Opel, καθώς φοβούνται «λουκέτο» σε εργοστάσια και απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας. «Αν αποφασίσουμε να μεταφέρουμε την παραγωγή ενός μοντέλου σε μονάδα της PSA, τότε θα υπάρχει η αντίστοιχη παραγωγή μοντέλου της PSA στο Russelsheim. Δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας», προσπάθησε να τους καθησυχάσει ο Stracke.

Advertisement
Advertisement

Η επόμενη γενιά του Astra θα κατασκευάζεται σε δύο εργοστάσια τα οποία θα δουλεύουν σε τριπλή βάρδια και όχι σε τρία εργοστάσια με διπλή βάρδια. «Έτσι το κόστος παραγωγής του επόμενου Astra θα είναι σημαντικό χαμηλότερο από αυτό του τωρινού μοντέλου», δήλωσε ο Stracke. Εξετάζεται μάλιστα το ενδεχόμενο αύξησης της παραγωγής στα εργοστάσια της Opel μέσω της κατασκευής μοντέλων της Chevrolet.[nggallery id=105]