Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η ψυχή του νέου Astra OPC

Ελλάδα 16:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η ψυχή του νέου Astra OPC

ΝΕΑ

Η ψυχή του νέου Astra OPC

ΝΕΑ

Στις απαραίτητες επεμβάσεις στο 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα που γνωρίζουμε από το Insignia προχώρησαν οι μηχανικοί της Opel, ώστε να πληροί τις προδιαγραφές του νέου Astra OPC. Αύξησαν λοιπόν τη μέγιστη ισχύ της 4κύλινδρης μονάδας στα 280 PS και τη ροπή στα 40,8 kgm. Η τελευταία εμφανίζεται στις 2.450 rpm και παραμένει περίπου μέχρι τις 5.000 rpm.

Advertisement
Advertisement

Με αυτόν κάτω από το καπό, το νέο Astra OPC θα ολοκληρώνει τη διαδικασία 0-100 km/h σε 6 sec. Παράλληλα εμφανίζει χαμηλότερη κατά 12% κατανάλωση σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο OPC, ενώ οι εκπομπές CO2 έχουν περιοριστεί κατά 14%. Ειδικότερα, χάρη και στο σύστημα Start/Stop, η μεικτή κατανάλωση έχει υποχωρήσει στα 8,1 lt/100 km και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στα 189 gr/km.

Εξελίχθηκε ένα νέο σύστημα εισαγωγής αέρα, ώστε να τροφοδοτεί με όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα τον υπερσυμπιεστή. Ο τελευταίος έχει αναβαθμιστεί προκειμένου να αντέχει μεγαλύτερη πίεση υπερπλήρωσης. Η παραγωγή πίεσης εμφανίζεται περίπου στις 1.400 rpm, ενώ η μέγιστη πίεση υπερπλήρωσης αυξήθηκε κατά 25% σε σχέση με το Insignia, φθάνοντας το 1,5 bar. Έμφαση δόθηκε και στον ήχο του κινητήρα, ειδικά από τις μεσαίες στις υψηλές στροφές, ώστε να γοητεύει τόσο τους νέους όσο και τους παλαιότερους κατόχους ενός OPC μοντέλου.

Ο κινητήρας, όπως και τα άλλα μηχανικά μέρη του νέου Astra OPC, υποβλήθηκαν σε εξαντλητικές δοκιμές, ανάμεσά τους και η κάλυψη 10.000 km στην πίστα του Nurburgring.[nggallery id=92]

Advertisement
Advertisement