Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η νέα Aston Martin V12 Vantage Roadster

Ελλάδα 6:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η νέα Aston Martin V12 Vantage Roadster

ΝΕΑ

Η νέα Aston Martin V12 Vantage Roadster

ΝΕΑ

Τρία χρόνια πέρασαν από τα αποκαλυπτήρια της Aston Martin V12 Vantage Coupe, ήρθε επιτέλους η ώρα να βρετανική μάρκα να της αφαιρέσει την οροφή! Η έκδοση Roadster λοιπόν αποτελεί γεγονός και δεν συνοδεύεται από εκπλήξεις. Κάτω από το καπό υπάρχει ο ατμοσφιαρικός 5.9 lt V12 που χρησιμοποιεί και η κανονική έκδοση και αποδίδει 510 άλογα στις 6.500 στροφές ανά λεπτό. Η ροπή του φτάνει τα 570 Nm στις 5.750 στροφές ανά λεπτό. Η ισχύς αυτή μεταδίδεται στους τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων, η τελική ταχύτητα παραμένει στα 305 χιλιόμετρα την ώρα αλλά υπάρχει διαφορά στην επιτάχυνση αφού τα 0-100 επιτυγχάνονται όχι σε 4.2 αλλά σε 4.5 δευτερόλεπτα.

Advertisement
Advertisement

Σχεδιαστικά υπάρχουν και κάποιες άλλες λεπτομέρειες που κάνουν τη roadster εκδοχή να ξεχωρίζει από τη κουπέ, με χαμηλότερο εμπρός αεραγωγό, ανασχεδιασμένο πίσω μέρος, λεπτομέρειες από ανθρακονήματα σε κάθε άκρο κ.α.
Όσο για την τιμή της, είναι κατά 10% μεγαλύτερη του κουπέ μοντέλου και οι έχοντες, μπορούν να την κάνουν δική της μόνο κατά παραγγελία.
[nggallery id=248]