Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Kia cee’d GT με 204 PS

Ελλάδα 8:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίσημο: Kia cee’d GT με 204 PS

ΝΕΑ

Επίσημο: Kia cee’d GT με 204 PS

ΝΕΑ

Η Kia εισέρχεται δυναμικά στην κατηγορία των sport μικρομεσαίων hatch, λανσάροντας στα μέσα του 2013 τα cee’d και pro_cee’d GT. Κινητήρας τόσο στο τρίθυρο όσο και στο πεντάθυρο μοντέλο θα είναι ο 1.6 GDI με turbo, όπως σας είχε ενημερώσει από τα τέλη Νοεμβρίου το NewsAuto.gr. Η ισχύς του θα είναι 204 PS και η μέγιστη τιμή της ροπής 27 kgm (διαθέσιμη από τις 1.750 έως τις 4.500 rpm).

Advertisement
Advertisement

Η κίνηση θα περνά στον εμπρός άξονα μέσω 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου. Στόχος της Kia είναι η διαδικασία 0-100 km/h να διαρκεί λιγότερο από 8 sec και συγκεκριμένα 7,9 sec. Επεμβάσεις θα γίνουν φυσικά στο πλαίσιο και τις αναρτήσεις (πολλαπλών συνδέσμων πίσω), για περιορισμό των κλίσεων στις στροφές και πιο δυναμική οδική συμπεριφορά. Οι τροχοί των 18 ιντσών θα πατούν σε ελαστικά διαστάσεων 225/40, ενώ το σύστημα πέδησης θα περιλαμβάνει δίσκους 300 mm εμπρός και 262 mm πίσω (οι εμπρός αεριζόμενοι).

Μετά το σκίτσο για το pro_cee’d GT, η Kia έδωσε στη δημοσιότητα ένα ακόμη για το 5θυρο αμάξωμα. Ξεχωρίζουν οι μεγάλες εισαγωγές αέρα στον μπροστινό προφυλακτήρα, τα τετραπλά φώτα ημέρας LED, ο πίσω διαχύτης και η διπλή οβάλ απόληξη της εξάτμισης. Για την καμπίνα των επιβατών η Kia υπόσχεται καθίσματα από τη Recaro, αλουμινένια πεντάλ και διαφορετικές επενδύσεις στο ταμπλό.

Η παραγωγή των δύο GT θα αρχίσει στο εργοστάσιο της Kia στη Ζίλινα της Σλοβακίας, τον ερχόμενο Μάιο. Η έναρξη των πωλήσεων στην Ευρώπη προγραμματίζεται για τις αρχές του καλοκαιριού, ενώ αναμένουμε την παγκόσμια πρεμιέρα τον Μάρτιο στη Γενεύη. Οι τιμές και τα οριστικά τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου θα γίνουν γνωστά λίγους μήνες πριν το λανσάρισμά του.[nggallery id=1161]

Advertisement
Advertisement