Εκτός Ιράν Lamborghini και Maserati
ΝΕΑ
Ίσως με επιφανειακή προσέγγιση των πραγμάτων η αυτοκίνηση να απέχει… χιλιόμετρα από διαμάχες για πυρηνικά όπλα. Όχι όμως όταν έχουμε να κάνουμε με το Ιράν. Η στάση της Τεχεράνης επί του θέματος, έχει τα τελευταία δύο χρόνια οδηγήσει πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες στην απόφαση να εγκαταλείψουν τη συγκεκριμένη αγορά. Κι αν δεν το κάνουν από μόνες τους, υπάρχουν οργανισμοί όπως η UANI (Ενωμένοι Ενάντια Στο Πυρηνικό Ιράν) που τις πιέζουν προς αυτή τη κατεύθυνση.
Αυτό ακριβώς συνέβη με τις Maserati και Lamborghini που… στοχοποιήθηκαν σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε η UANI, με τον επικεφαλής της και πρώην εκπρόσωπο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στα Ηνωμένα Έθνη, Μαρκ Ουάλας, να κάνει λόγο για αδιαφορία στις εκκλήσεις της οργάνωσης να διαλέξουν μία αγορά μόνο αγορά εκ των ΗΠΑ και Ιράν.
WHAT CAR
Τελικά αυτό συνέβη και αμφότερες ακολούθησαν το δρόμο που έχουν ήδη χαράξει οι Fiat, Porsche, Toyota, Daimler, PSA Peugeot-Citroen και Hyundai.
[nggallery id=1600]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanAuto)
Ακολουθήστε το newsauto.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις