Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Διελκυστίνδα κυβέρνησης – Peugeot Citroen

Ελλάδα 6:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διελκυστίνδα κυβέρνησης – Peugeot Citroen

ΝΕΑ

Διελκυστίνδα κυβέρνησης – Peugeot Citroen

ΝΕΑ

Να αντιμετωπίσει το σοκ που προκάλεσε στη γαλλική κοινωνία το πλάνο ανασυγκρότησης του Ομίλου PSA Peugeot-Citroen με το λουκέτο σε μονάδες παραγωγής και την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, επιχειρεί η κυβέρνηση της χώρας. Ο Πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό έθεσε – στη συνάντηση που είχε με τον εικονιζόμενο Πρόεδρο της εταιρείας Φιλίπ Βαρέν – όρους προκειμένου να περιοριστούν οι συνέπειες της κρίσης που περνά η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, ζήτησε να περιοριστούν οι απώλειες θέσεων εργασίας, να παραμείνει σε λειτουργία το εργοστάσιο του Aulnay, να βοηθηθούν οικονομικά οι εργαζόμενοι μέχρι να βρουν νέα δουλειά και να υπάρξει πλάνο ανάπτυξης για το εργοστάσιο της Ρεν. «Μη αποδεκτό» είχε χαρακτηρίσει πρόσφατα το πλάνο αναδιάρθρωσης του Ομίλου PSA ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, προσθέτοντας ότι «το κράτος δεν θα παραμείνει απαθές» μπροστά στις ανακοινώσεις για απολύσεις και διακοπή λειτουργίας μονάδων παραγωγής.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, ο Βαρέν δήλωσε ότι ο Όμιλος PSA παραμένει «προσηλωμένος στον κοινωνικό διάλογο» και ότι «κάθε εργαζόμενος θα βρει λύση στο πρόβλημα της ανεργίας». Υποστήριξε μάλιστα ότι η διοίκηση της εταιρείας πράττει «τα μέγιστα για να εξασφαλίσει τη μελλοντική επαναλειτουργία του εργοστασίου στο Aulnay».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η PSA Peugeot-Citroen έχει ζητήσει οικονομική βοήθεια από την κυβέρνηση προκειμένου να παραμείνει σε λειτουργία τα επόμενα χρόνια το εργοστάσιο του Sevel Nord στη βόρεια Γαλλία, όπου απασχολούνται 2.700 άτομα. Από το 2013 θα κατασκευάζονται εκεί μεσαία επαγγελματικά οχήματα για λογαριασμό της Toyota, τα οποία θα βασίζονται στα Peugeot Expert και Citroen Jumpy.

Advertisement
Advertisement