Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Βραβείο σχεδιασμού για το Opel Astra GTC

Ελλάδα 20:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βραβείο σχεδιασμού για το Opel Astra GTC

ΝΕΑ

Βραβείο σχεδιασμού για το Opel Astra GTC

ΝΕΑ

Το Opel Astra GTC κατέκτησε φέτος το περίοπτο βραβείο «red dot» στην κατηγορία προϊοντικού σχεδιασμού. Η κριτική επιτροπή που αποτελούνταν από 30 μέλη,  παραδέχτηκε ότι ξεχώρισε το Astra GTC λόγω της εντυπωσιακής και σπορ σχεδίασής του. Μάλιστα, ιδιαίτερη μνεία έγινε για το πανοραμικό παρμπρίζ του. «Είμαστε περήφανοι για την κατάκτηση αυτού του βραβείου. Επιβεβαιώνεται για μία ακόμα φορά ότι η σχεδιαστική φιλοσοφία της Opel: “η γλυπτική τέχνη συναντά τη Γερμανική ακρίβεια”, έχει τεράστιες δυνατότητες. Επίσης αποδεικνύεται ότι οι πελάτες αλλά και οι ειδικοί της βιομηχανίας αναγνωρίζουν ότι έχει τον τρόπο να βοηθά στην επικοινωνία των αξιών της μάρκας μας» δήλωσε ο Μαρκ Άνταμς, αντιπρόεδρος τομέα σχεδιασμού της γερμανικής μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Περίπου 1.800 εταιρίες και σχεδιαστές από 58 χώρες συμμετείχαν στο φετινό διαγωνισμό προϊοντικού σχεδιασμού red dot. Οι διαγωνιζόμενοι έφεραν 4.515 προϊόντα σε 19 διαφορετικές κατηγορίες ανεβάζοντας ψηλά τον πήχη της ανταγωνιστικότητας, ωστόσο το Astra GTC επικράτησε στην κορυφή.

Ο θεσμός red dot χρονολογείται από το 1955, αλλά από τότε έχει εξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους και πιο έγκυρους διαγωνισμούς σχεδίασης σε όλο τον κόσμο. Το δυναμικό σε σχεδιασμό κουπέ της Opel, κυκλοφόρησε στην αγορά πριν από μερικούς μήνες.