Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Βρέθηκε η αιτία της φωτιάς

Ελλάδα 6:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βρέθηκε η αιτία της φωτιάς

ΝΕΑ

Βρέθηκε η αιτία της φωτιάς

ΝΕΑ

Ίσως θυμάστε προηγούμενα άρθρα του News Auto σχετικά με τα δύο περιστατικά πυρκαγιάς σε μοντέλα Fisker Karma. Η εταιρεία παραγωγής πολυτελών ηλεκτρικών οχημάτων πραγματοποίησε ενδελεχή έλεγχο σχετικά με το δεύτερο περιστατικό, που έλαβε χώρα σε πάρκινγκ στη πολιτεία της Καλιφόρνια στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, με το μοντέλο της σταθμευμένο. Αρχικά ακουγόταν πως το πρόβλημα ήταν στη μπαταρία ιόντων-λιθίου του Karma αλλά η Fisker εντόπισε αλλού την αιτία του κακού. Συγκεκριμένα, στον ανεμιστήρα ψύξης που βρίσκεται στο εμπρός αριστερό μέρος του μοντέλου της και λόγω ελαττωματικής κατασκευής, υπερθερμάνθηκε τυλίγοντας το στις φλόγες.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, προχωρά σε ανάκληση για να διορθώσει τη πηγή του κακού ενώ ανακοίνωσε πως θα συνεργαστεί με την εταιρεία που της το προμηθεύει (την οποία δεν κατανόμασε) ώστε να μην υπάρξουν ποτέ ξανά ανάλογα περιστατικά.

Πρέπει να σημειώσουμε πως σε ότι αφορά στο Karma, η Fisker είχε πραγματοποιήσει ανάκληση και πριν από ένα χρόνο, τότε με πρόβλημα των μπαταριών.