Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο Kia Forte

Ελλάδα 12:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το νέο Kia Forte

ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο Kia Forte

ΝΕΑ

Τα πρώτα επίσημα σκίτσα του νέου μικρομεσαίου της sedan έδωσε στη δημοσιότητα η Kia. Θα λανσαριστεί αρχικά (μέσα στους επόμενους μήνες) στη Νότια Κορέα ως Κ3, ενώ στο πρώτο τρίμηνο του 2013 θα κυκλοφορήσει ως Forte και σε αρκετές ακόμη αγορές, όπως στη βόρεια Αμερική. Σε ορισμένες χώρες διατηρεί το όνομα Cerato, το οποίο είχε αντικατασταθεί από το ceed στην Ευρώπη. Το νέο μοντέλο θα είναι μακρύτερο, φαρδύτερο και πιο χαμηλό από το αυτοκίνητο που αντικαθιστά, με αποτέλεσμα να δείχνει πιο sport.

Advertisement
Advertisement

Μέσα στο 2013, η γκάμα του μικρομεσαίου μοντέλου της Kia θα ενισχυθεί με δύο ακόμη αμαξώματα: το 5θυρο hatchback και το δίθυρο coupe. Το νέο Forte φέρει τη μάσκα – σήμα κατατεθέν όλων των νέων μοντέλων της κορεάτικης εταιρείας, η οποία σε συνδυασμό με το σχήμα των φωτιστικών σωμάτων, χαρίζει στο αυτοκίνητο επιθετική εμφάνιση. Τα μακρόστενα φώτα και ο μεγάλος προφυλακτήρας ξεχωρίζουν στο πίσω μέρος. Παράλληλα, η έντονη κλίση της πρώτης κολώνας, τα μικρά πλαϊνά παράθυρα και η κλίση της οροφής παραπέμπουν σε σιλουέτα coupe μοντέλου.

Παραμένει πάντως άγνωστο αν το νέο Forte θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη και σε ποιες διαμορφώσεις, καθώς θα… πέσει πάνω στο ιδιαίτερα δημοφιλές ceed. Το Forte-Cerato ήταν πάντως το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο της Kia για το 2011, ξεπερνώντας τις 445.000 μονάδες.[nggallery id=249]