Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκαλύπτεται σιγά-σιγά η νέα Octavia

Ελλάδα 13:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκαλύπτεται σιγά-σιγά η νέα Octavia

ΝΕΑ

Αποκαλύπτεται σιγά-σιγά η νέα Octavia

ΝΕΑ

Θέμα ημερών είναι η επίσημη παρουσίαση της νέας Octavia και η Skoda άρχισε να διαρρέει φωτογραφίες σημείων του αμαξώματος. Σε αυτές βλέπουμε το πίσω φως, με τις λάμπες να σχηματίζουν το γράμμα «C», αλλά και το φινιστρίνι στην πίσω αριστερή πόρτα. Η τρίτη γενιά του δημοφιλούς οικογενειακού μοντέλου αναμένεται να αποκαλυφθεί στα μέσα Δεκεμβρίου στην Πράγα, ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να την οδηγήσουμε τον Ιανουάριο στην Πορτογαλία.

Advertisement
Advertisement

Η νέα Octavia θα είναι σαφώς αναβαθμισμένη σε όλους τους τομείς, ώστε να υπάρχει η απαραίτητη… απόσταση από το Rapid. Πατώντας στην πλατφόρμα MQB του Ομίλου Volkswagen, έχει μήκος 4,65 m, μεγαλύτερο κατά 8 cm από το απερχόμενο μοντέλο. Διαθέτοντας μακρύτερο μεταξόνιο κατά 10,8 cm, το μοντέλο της Skoda θα προσφέρει χώρους που αντιστοιχούν σε αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας. Το ίδιο ισχύει και για το πορτμπαγκάζ, ο όγκος του οποίου αυξήθηκε από τα 560 στα 590 lt.

Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει τους γνωστούς 1.2, 1.4 και 1.8 TSI, το νέο οικονομικό diesel 1.6 και το μεγαλύτερο 2λιτρο. Η ισχύς τους θα ξεκινά από τα 86 PS και θα φθάνει τα 180 PS. Ο εξοπλισμός ασφαλείας θα είναι σημαντικά αναβαθμισμένος, περιλαμβάνοντας συστήματα όπως αυτή της ανίχνευσης κόπωσης του οδηγού. Η πρεμιέρα για το κοινό θα γίνει τον Μάρτιο στη Γενεύη, ενώ στη χώρα μας αναμένεται την άνοιξη του 2013, σε τιμές που δεν θα απέχουν σημαντικά από το σημερινό μοντέλο.[nggallery id=1170]