Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη: Το MINI Paceman

Ελλάδα 8:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Το MINI Paceman

ΝΕΑ

Αποκάλυψη: Το MINI Paceman

ΝΕΑ

Την πρώτη οδηγική επαφή με το έβδομο μοντέλο της MINI είχαν πρόσφατα εκπρόσωποι του ειδικού Τύπου. Οι φωτογραφίες που σας παρουσιάζει το NewsAuto.gr κρύβουν ελάχιστα από την έκδοση παραγωγής του Paceman. Πρόκειται ουσιαστικά για την 3θυρη εκδοχή του Countryman, από το οποίο είναι ελάχιστα μικρότερο σε μήκος (4,06 m), ενώ είναι και κατά 20 kg ελαφρύτερο.

Advertisement
Advertisement

Το Paceman θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα το Σεπτέμβριο στο Παρίσι και θα λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά το πρώτο τρίμηνο του 2013. Το καμουφλάζ του περιορίζεται στο πίσω μέρος του αμαξώματος, εκεί όπου εντοπίζονται και οι διαφορές με το 5θυρο μοντέλο. Τα φωτιστικά σώματα είναι οριζόντια και όχι κάθετα όπως στο Countryman, ενώ διαφορετικής σχεδίασης είναι ο προφυλακτήρας και η πίσω πόρτα.

Τα κινητήρια σύνολα κατά την έναρξη πωλήσεων του Paceman θα είναι τέσσερα, δύο βενζίνης και δύο πετρελαίου: ο 1.6 με τα 122 PS για το Cooper, o 1.6 με τα 184 PS για το Cooper S, ο 1.6 D ισχύος 112 PS για το Cooper και ο 2.0 με τα 143 PS για το Cooper SD. Όλες οι εκδόσεις κινητήρων θα μπορούν να συνδυαστούν και με το σύστημα τετρακίνηση ALL4. Τα δύο διαθέσιμα κιβώτια του Paceman θα είναι το 6τάχυτο μηχανικό και το αυτόματο, ίδιου αριθμού σχέσεων.

Η κατανάλωση θα είναι ανάλογη με αυτή του Countryman, όχι όμως και η τιμή του. Σύμφωνα με πληροφορίες θα επιβαρύνεται κοντά στα 1.500 ευρώ της αντίστοιχης έκδοσης κινητήρα και εξοπλισμού του 5θυρου μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

 

[nggallery id=266]