Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρώτη γεύση του νέου Clio

Ελλάδα 3:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρώτη γεύση του νέου Clio

ΝΕΑ

Πρώτη γεύση του νέου Clio

ΝΕΑ

Ένα email που κυκλοφόρησε ανάμεσα στα στελέχη της Renault περιείχε και μία φωτογραφία του νέου Clio. Η συγκεκριμένη εικόνα παρουσιάζει μέρος του αμαξώματος του γαλλικού σουπερμίνι και συγκεκριμένα το τμήμα από τη μεσαία κολώνα έως το πίσω φωτιστικό σώμα. Από αυτό το πρώτο δείγμα γραφής, φαίνεται ότι στη Renault αποφάσισαν – υπό τον επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος, Ολλανδό Laurens van den Acker – να κινηθούν πιο ριζοσπαστικά.

Advertisement
Advertisement

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα διατίθεται αποκλειστικά σε 5θυρο αμάξωμα, θα βασίζεται στην πλατφόρμα Β της συμμαχίας Renault-Nissan και θα ξεπερνά σε μήκος κατά λίγα εκατοστά τα 4 μέτρα. Κάτω από το καπό θα βρίσκονται βενζινοκινητήρες της οικογένειας TCE, ένας 3κυλίνδος 0.9 με 90 PS και ένας 4κύλινδρος 1.2 με 115 PS. Όσον αφορά τους diesel, ο 1.5 dCi θα αποδίδει σε δύο εκδόσεις 75 και 90 PS. Προαιρετικά θα διατίθεται και με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Όπως και στην περίπτωση του νέου Peugeot 208, ενδέχεται να δούμε μελλοντικά και έκδοση 4×4.

Την παρουσίαση του νέου Clio στην προσεχή έκθεση του Παρισιού επιβεβαίωσε και το αφεντικό της Renault, Carlos Ghosn, μιλώντας κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας.