Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Αβάπτιστο» στο Μόντρεαλ το Mirage

Ελλάδα 3:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Αβάπτιστο» στο Μόντρεαλ το Mirage

ΝΕΑ

«Αβάπτιστο» στο Μόντρεαλ το Mirage

ΝΕΑ

Μία από τις πρεμιέρες του σαλονιού αυτοκινήτου του Μόντρεαλ, αφορούσε ένα νέο μικρό της Mitsubishi. Οι πιστοί αναγνώστες μας θα θυμάστε το Mirage για το οποίο σας είχαμε ενημερώσει πριν από σχεδόν τέσσερις μήνες. Συγκρίνοντας τις φωτογραφίες του… τότε και του τώρα, οι διαφορές είναι ελάχιστες. Άλλωστε για την ασιατική αγορά, δεν πρόκειται για κάτι καινούριο. Το Mirage αποκαλύφθηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου του Τόκιο το 2011 και ήδη πωλείται σε χώρες όπως η Ταϊλάνδη, στην οποία και κατασκευάζεται.

Advertisement
Advertisement

Σύντομα έρχεται στην Ευρώπη αλλά προφανώς θα ταξιδέψει και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ωκεανού. Μόνο που είναι πιθανό, όπως συμβαίνει συνήθως άλλωστε, εκεί να λανσαριστεί με άλλο όνομα. Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι κοσμεί το περίπτερο της ιαπωνικής μάρκας, χωρίς να έχει ακόμα «βαπτιστεί».

Πρόκειται για ένα σούπερ-μίνι μήκους 3,71 μέτρων, που μπορεί να φιλοξενήσει 5 επιβάτες, όμως ο χώρος αποσκευών (235 lt) είναι κάτω από το μέσο όρο της κατηγορίας. Για την Ευρώπη, θα εξοπλίζεται με δύο τρικύλινδρα σύνολα, χωρητικότητας 1 και 1,2 lt. Το πρώτο αποδίδει 71 PS και 9 kgm ροπής, καταναλώνει 4 lt/100 km και εκπέμπει 92 g. CO2 ανά km. Συνδυάζεται με 5τάχυτο κιβώτιο και βοηθά το σουπερμίνι της Mitsubishi να επιταχύνει στα 100 km/h σε 13,6 sec και να φθάσει σε τελική τα 172 km/h.

Ο 1.2 έχει μέγιστη ισχύ 80 PS και ροπή 10,8 kgm. Η μέση κατανάλωση με το 5τάχυτο κιβώτιο είναι 4,1 lt/100 km και οι εκπομπές ρύπων 96 g/km. Η διαδικασία 0-100 διαρκεί 11,7 sec και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 180 km/h. Ο 1.2 θα συνδυάζεται και με κιβώτιο CVT, το οποίο θα επιβαρύνει αρνητικά τις επιδόσεις (0-100 σε 12,7 sec και τελική 173 km/h), όμως θα περιορίζει ελαφρά την κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων.
[nggallery id=1566]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement