Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτοιμο για 5 αστέρια το Ford B-MAX

Ελλάδα 17:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτοιμο για 5 αστέρια το Ford B-MAX

ΝΕΑ

Έτοιμο για 5 αστέρια το Ford B-MAX

ΝΕΑ

Σε εξαντλητικές δοκιμές πλευρικής πρόσκρουσης υπέβαλε το νέο B-MAX η Ford. Στόχος της ήταν να διασφαλίσει ότι το σύστημα θυρών του μικρού πολυμορφικού της μοντέλου είναι εξαιρετικά ασφαλές. Το πρόγραμμα δοκιμών διήρκησε πέντε έτη και σε αυτό το διάστημα το B-MAX υποβλήθηκε αρχικά σε 5.000 εικονικές δοκιμές πρόσκρουσης και στη συνέχεια σε 40 υπό πραγματικές συνθήκες.

Advertisement
Advertisement

Οι δοκιμές έδειξαν ότι το μοντέλο της Ford μπορεί να αντέξει σε πλευρική πρόσκρουση δύναμη μεγαλύτερη των 165 kilonewtons, δηλαδή ίση με την πτώση ενός μικρού αυτοκινήτου από ύψος 6,5 μέτρων ή το βάρος τριών ελεφάντων.

Η επιλογή της Ford για συμβατικές εμπρός πόρτες και συρόμενες πίσω, χωρίς την παρουσία μεσαίας κολώνας, διευκολύνει την πρόσβαση των επιβατών στο εσωτερικό του B-MAX, ίσως όμως αποθαρρύνει μερικούς στον τομέα της ασφάλειας. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι όχι μόνο δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, αλλά και ότι το νέο της πολυμορφικό είναι έτοιμο να λάβει 5 αστέρια στις δοκιμές του οργανισμού Euro NCAP. Οι πόρτες του μοντέλου εφοδιάζονται με βάσεις από ατσάλι υπερυψηλής αντοχής που αναβαθμίζουν την παθητική ασφάλεια και ασφαλίζουν τις πόρτες σε μία πλευρική σύγκρουση.

«Γνωρίζαμε από τις εικονικές προσομοιώσεις ότι το σχέδιο του Β-ΜΑΧ λειτουργούσε καλά, αλλά θέλαμε να το επιβεβαιώσουμε και σε πραγματικές δοκιμές. Στοχεύουμε στα πέντε αστέρια στις δοκιμές του Euro NCAP που θα γίνουν αργότερα μέσα στη χρονιά», δήλωσε ο project manager ασφάλειας της Ford, Tom Overington.[nggallery id=26]

Advertisement
Advertisement