Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχονται τα Qoros

Ελλάδα 11:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έρχονται τα Qoros

ΝΕΑ

Έρχονται τα Qoros

ΝΕΑ

Να δημιουργήσει αίσθηση στο ευρωπαϊκό κοινό φιλοδοξεί η Qoros, με την παρθενική της παρουσία σε μεγάλη έκθεση τον Μάρτιο στη Γενεύη. Εκεί, η κινεζική εταιρεία θα παρουσιάσει το GQ3, το πρώτο της μοντέλο παραγωγής. Στο περίπτερό της θα βρίσκονται και δύο πρωτότυπα αυτοκίνητα, το Cross Hybrid Concept και το Estate Concept. Και τα τρία μοντέλα θα μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα, μειώνοντας έτσι το κόστος παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Η σχεδίασή τους ξεφεύγει από τα κινεζικά… πρότυπα, χάρη στον Γκερτ Φόλκερ Χίλντεμπραντ. Ο Γερμανός επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος, διαθέτει σημαντική προϋπηρεσία σε ΜΙΝΙ, Mitsubishi, Seat κ.α. Το GQ3 είναι ένα μικρομεσαίο sedan μήκους 4,7 m, το οποίο θα αρχίσει την εμπορική του πορεία από την Κίνα το δεύτερο εξάμηνο του 2013. Στην Ευρώπη αναμένεται πριν το τέλος του έτους.[nggallery id=1545]

Πληροφορίες για τα μηχανικά μέρη δεν έχουν γίνει γνωστά, πληροφορίες όμως κάνουν λόγο για κινητήρα βενζίνης 1.6 με turbo, αποτέλεσμα συνεργασίας με τη Chevrolet. Η Qoros αναφέρει ότι στο βασικό εξοπλισμό θα περιλαμβάνεται σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και μεγάλη οθόνη αφής 8 ιντσών. Στην Qoros εκτιμούν μάλιστα ότι θα αποσπάσει την ανώτατη βαθμολογία με 5 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του οργανισμού Euro NCAP.

Όσον αφορά τα δύο concept, το μεν Cross Hybrid θα είναι – όπως μαρτυρά και το όνομά του – ένα υβριδικό crossover με βενζινοκινητήρα για τον εμπρός άξονα και ηλεκτρικό μοτέρ για τον πίσω, το δε Estate ένα station wagon με πολλές δυνατότητες διαμόρφωσης του εσωτερικού και πλούσιο χώρο αποσκευών.

Advertisement
Advertisement

Η Qoros ιδρύθηκε το 2007 και σε αυτή συμμετέχουν η Chery Automobile από την Κίνα και η ισραηλινή εταιρεία επενδύσεων Israel Corporation. Η έδρα της είναι στην πόλη Χανγκτσού, εκεί όπου κατασκευάζεται και η γραμμή παραγωγής. Αρχικά η ετήσια παραγωγή θα ανέρχεται σε 150.000 οχήματα, για να φθάσει σταδιακά τα 450.000.