Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα «έξυπνο σπίτι» από τη Honda

Ελλάδα 10:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα «έξυπνο σπίτι» από τη Honda

ΝΕΑ

Ένα «έξυπνο σπίτι» από τη Honda

ΝΕΑ

Η Honda είναι μία εταιρεία με μακρά παράδοση στις υβριδικές και εναλλακτικές τεχνολογίες κι αυτό είναι κάτι που παρουσιάζεται με εμφατικό τρόπο στο νέο της πρότζεκτ. Πρόκειται για το «έξυπνο σπίτι» όπως το αποκαλούν οι Ιάπωνες και κατασκευάστηκε στην πόλη Σαϊτάμα της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου. Σε αυτό εφαρμόζεται πλήρως το Honda Smart Home System. Τι κάνει αυτό; Ελέγχει πλήρως την οικιακή παροχή και ζήτηση ενέργειας, συμβάλλοντας στη διαχείριση τόσο της παραγωγής όσο και της κατανάλωσης αυτής. Παρέχοντας θέρμανση και ηλεκτρισμό, αξιοποιώντας παράλληλα και την ενέργεια των οχημάτων. Η σχεδίαση του HSHS επιτρέπει στους χρήστες να διασφαλίζουν επάρκεια παροχής ενέργειας και μετακινήσεων σε περίπτωση καταστροφής – πράγμα σημαντικό για χώρες που είναι ευάλωτες σε φυσικές καταστροφές.

Advertisement
Advertisement

Το HSHS που τοποθετήθηκε στο πειραματικό σπίτι αποτελείται από φωτοβολταϊκά λεπτού φιλμ CIGS, μία μονάδα επαναφορτιζόμενης οικιακής μπαταρίας, οικιακή μονάδα συμπαραγωγής με κινητήρα καύσης αερίου, σύστημα παροχής ζεστού νερού και το Smart e Mix Manager. Το τελευταίο, είναι ο πυρήνας του «έξυπνου σπιτιού» και λειτουργεί σαν ολοκληρωμένη συσκευή διαχείρισης ενέργειας. Ελέγχει άριστα τον ηλεκτρισμό που παρέχει το δημόσιο δίκτυο και παράγει κάθε συσκευή ενέργειας του συστήματος, μειώνει τις εκπομπές  CO2 από το σπίτι και ταυτόχρονα δημιουργεί μία πρόσθετη παροχή ηλεκτρισμού για να υπάρχει επάρκεια σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ή φυσικής καταστροφής.

Με λίγα λόγια, οικονομία, οικολογία και προετοιμασία για να αντιμετωπιστεί παν ενδεχόμενο, χάρη στις νέες τεχνολογίες της Honda.
[nggallery id=93]