Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Άρχισαν οι δοκιμές του Civic Tourer

Ελλάδα 22:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άρχισαν οι δοκιμές του Civic Tourer

ΝΕΑ

Άρχισαν οι δοκιμές του Civic Tourer

ΝΕΑ

Ένα μήνα μετά την παρουσίαση της πρωτότυπης έκδοσης του Civic station wagon στο σαλόνι της Γενεύης, το αυτοκίνητο παραγωγής «πάτησε» άσφαλτο για τις δοκιμές εξέλιξης. Αν και το αμάξωμα είναι καμουφλαρισμένο, μας επιτρέπει να βγάλουμε τα πρώτα συμπεράσματα για το πώς θα μοιάζει η έκδοση παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Οι ομοιότητες με το Civic Tourer Concept είναι αρκετές και εντοπίζονται στην έντονα κεκλιμένη πρώτη κολώνα, στη μάσκα, τα φωτιστικά σώματα, τις κρυμμένες χειρολαβές για τις πίσω πόρτες. Υπάρχουν βέβαια και σημεία που δεν θα περάσουν στο αυτοκίνητο παραγωγής, όπως η κεντρικά τοποθετημένη διπλή απόληξη της εξάτμισης αλλά και οι εισαγωγές αέρα στον εμπρός προφυλακτήρα.

Το Civic Tourer αναμένεται να κάνει πρεμιέρα το Σεπτέμβριο στη Φρανκφούρτη, με τις πωλήσεις στην Ευρώπη να ακολουθούν στις αρχές του επόμενου έτους. Στην Ελλάδα πάντως – όπως πληροφορήθηκε το NewsAuto.gr – θα έρθει προς τα τέλη του 2014. Κεντρική επιλογή κινητήρα θα είναι βέβαια ο νέος 1.6 i-DTEC, τον οποίο δοκιμάσαμε πρόσφατα στο 5θυρο Civic. Αποδίδει 120 PS και 30,6 kgm ροπής, ενώ και στο Civic Tourer θα καταναλώνει κάτω από 4 lt/100 km και θα εκπέμπει κάτω από 100 g. CO2 ανά km.[nggallery id=2320]