Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

Nοθεία καυσίμων με παίχτρια ριάλιτι;

Ελλάδα 11:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Nοθεία καυσίμων με παίχτρια ριάλιτι;

MIRROR

Nοθεία καυσίμων με παίχτρια ριάλιτι;

MIRROR

Τέθηκαν υπό κράτηση αμέσως μετά την κατάθεσή τους, τέσσερις κατηγορούμενοι…

Advertisement
Advertisement

…οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρές κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική δράση με ειδίκευση στην παράνομη επεξεργασία και διακίνηση καυσίμων και αλκοολούχων ποτών.

Ανάμεσά τους βρίσκεται ένας άντρας 62 ετών, ο οποίος φέρεται να είχε τον κεντρικό ρόλο στην οργάνωση και υποστήριξε μπροστά στην δικαστική αρχή την αθωότητά του αναφορικά με τις κατηγορίες.

Επίσης, οκτώ άτομα που αντιμετώπιζαν κατηγορίες, μεταξύ των οποίων μία γυναίκα που εργαζόταν σε βενζινάδικο και είχε γίνει γνωστή από τη συμμετοχή της σε παιχνίδι που προβάλλεται στην τηλεόραση, αποφυλακίστηκαν χωρίς την επιβολή οποιωνδήποτε όρων.

Advertisement
Advertisement

Από τους είκοσι συλληφθέντες που φέρονται να αποτελούν το δίκτυο της εγκληματικής αυτής οργάνωσης, δώδεκα προσήλθαν στη δικαιοσύνη για να δώσουν εξηγήσεις, ενώ το υπόλοιπο όκτωμελές γκρουπ αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία της έρευνας, τα μέλη της οργάνωσης αναλάμβαναν την οργάνωση εισαγωγής χημικών από τη Βουλγαρία με τελικό σκοπό την παράνομη διασπορά καυσίμων και αιθυλικού αλκοόλ, ενώ παράκαμπταν συστηματικά τις φορολογικές και δασμολογικές υποχρεώσεις. Εκμεταλλευόμενοι μία νόμιμα λειτουργούσα εταιρεία απολυμαντικών, διατηρούσαν επίσης κρυφό εργαστήριο παραγωγής χημικών διαλυτών για τη νοθεία καυσίμων. Οι αρχές υπολογίζουν ότι η οικονομική ζημία από τις παράνομες δράσεις της οργάνωσης υπερβαίνει το 1 εκατομμύριο ευρώ λόγω της μη καταβολής των αναλογούντων φόρων και δασμών.

Φωτογραφία: Debater.gr

Advertisement

Advertisement