Live Κίνηση
Περισσότερα
MERCEDES 2024

Νέα Mercedes-Benz GLB: Ένα αστέρι για την οικογένεια

Ελλάδα 22:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα Mercedes-Benz GLB: Ένα αστέρι για την οικογένεια

MERCEDES 2024

Νέα Mercedes-Benz GLB: Ένα αστέρι για την οικογένεια

MERCEDES 2024

Η νέα Mercedes-Benz GLB γίνεται ακόμη πιο ελκυστική, με περισσότερη τεχνολογία αιχμής, στιβαρή εμφάνιση και κατασκευή καθώς και υποδειγματική πολυτέλεια αλλά και ασφάλεια. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Advertisement
Advertisement

Σχεδιαστικά, η νέα Mercedes GLB ενισχύει το επιβλητικό προφίλ της με τους νέους εντυπωσιακούς προβολείς και τα εξολοκλήρου LED πίσω φώτα να αναβαθμίζουν συνολικά την εμφάνιση και να την κάνουν ακόμη πιο θελκτική.

Στο πολυτελές σαλόνι της δεσπόζει εξαρχής η ανεξάρτητη διπλή ψηφιακή οθόνη. Ο πλούσιος βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μια οθόνη οργάνων 7 ιντσών και μια οθόνη πολυμέσων 10,25 ιντσών, ενώ με το αναβαθμισμένο πακέτο advantage, είναι διαθέσιμες δύο ευρείες οθόνες, 10,25 ιντσών επίσης στο στάνταρ πακέτο εξοπλισμού.

Η νέα Mercedes GLB περιλαμβάνει τα νέα πολύ άνετα καθίσματα με επενδύσεις από συνθετικό δέρμα ARTICO και μαύρο ύφασμα με τρισδιάστατα ανάγλυφα σχέδια. Τα τρία χρώματα εσωτερικού – μαύρο, macchiato beige και sage grey – είναι διαθέσιμα στη γραμμή εξοπλισμού Progressive.

Advertisement
Advertisement

Η νέα Mercedes GLB είναι πλέον εξοπλισμένη με την τελευταία γενιά του MBUX, με εντυπωσιακή οθόνη νέας σχεδίασης. Το στυλ «Classic» παρέχει όλες τις σημαντικές πληροφορίες για τον οδηγό, ενώ το στυλ «Sporty» εντυπωσιάζει με το δυναμικό στροφόμετρο.

Ένας νέος, ψηφιακός πρόσθετος εξοπλισμός κάνει την εμφάνισή του στη νέα Mercedes GLB, με το προαιρετικό πακέτο εξατομίκευσης για τις υπηρεσίες Mercedes me connect. Επιλεγμένα minigames, ειδικά σχεδιασμένα για τις οθόνες αφής και τα πλήκτρα ελέγχου αφής του τιμονιού, μετατρέπουν το κόμπακτ SUV σε κινητή κονσόλα παιχνιδιών όπου ο οδηγός μπορεί να παίζει μόνος του ή με τους συνεπιβάτες του. Προς το παρόν διατίθενται κλασικά παιχνίδια, όπως Sudoku, Shufflepuck, Pairs και Match 3, καθώς και κουίζ.

Mercedes και ασφάλεια αποτελούν δυο αλληλένδετους όρους. Τα συστήματα υποβοήθησης ασφάλειας είναι άλλος ένας τομέας στον οποίο διαπρέπει η νέα Mercedes GLB. Χάρη στο ενεργό σύστημα υποβοήθησης διεύθυνσης, το αναβαθμισμένο πακέτο υποβοήθησης οδήγησης επιτρέπει πιο άνετο έλεγχο του συστήματος υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας.

Advertisement

Η επόμενη γενιά του πακέτου στάθμευσης υποστηρίζει επίσης τη στάθμευση σε παράλληλες θέσεις με μια προβολή 360 μοιρών για τη στάθμευση με τη βοήθεια κάμερας. Για πρώτη φορά, η GLB προσφέρει επίσης την υποβοήθηση ελιγμών ρυμουλκούμενου, η οποία διευκολύνει τους ελιγμούς με την όπισθεν με υποστήριξη από κάμερα.

Η νέα Mercedes GLB διατίθεται ήδη στη χώρα μας με τέσσερις δυναμικές επιλογές σύγχρονων αποδοτικών και οικονομικών βενζινοκινητήρων, καθώς επίσης, και τρεις επιλογές πολύ οικονομικών πετρελαιοκινητήρων νέας κοπής και φιλοσοφίας.

Advertisement

Η γκάμα περιλαμβάνει προηγμένα τετρακύλινδρα σύνολα τα οποία συνδυάζονται με εξελιγμένο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT, επτά ή οκτώ σχέσεων. Οι δύο βενζινοκινητήρες υψηλότερης απόδοσης διατίθενται με το μεταβλητό σύστημα τετρακίνησης 4MATIC που εξασφαλίζει στη νέα GLB πρόσβαση σε δύσβατα εδάφη, αλλά παράλληλα και αστείρευτη πρόσφυση σε κάθε είδους τερέν.

Σε ότι αφορά τώρα στο φλέγον ζήτημα της μείωσης της κατανάλωσης όπως επίσης και των εκπομπών, όλοι οι βενζινοκινητήρες είναι εξηλεκτρισμένοι και διαθέτουν πρόσθετο ηλεκτρικό σύστημα 48 Volt για την κινούμενη με ιμάντα μίζα-δυναμό. Τα 10 kW επιπλέον ισχύος που διατίθενται από αυτό το ήπια υβριδικό σύστημα, στιγμιαία υποστηρίζουν την άμεση εκκίνηση και χρησιμοποιούνται για ταχύτερη επιτάχυνση μέσω της λειτουργίας ενίσχυσης.

Η νέα Mercedes GLB, το πολυτελές SUV, αλήθεια είναι πως ανεβάζει τον πήχη σε πολύ υψηλά επίπεδα σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς, έτσι όπως θα περίμενε δηλαδή και ο πλέον απαιτητικός φίλος της γερμανικής φόρμας με έμβλημα το αστέρι. Οι όποιες αλλαγές συντελέστηκαν μετά από ενδελεχή μελέτη προκειμένου να φτάσουμε σε αυτό το εξαίσιο αποτέλεσμα.

Advertisement