Live Κίνηση
Περισσότερα
MERCEDES 2024

Νέα Mercedes-Benz CLE: Η αυτοκίνηση υποκλίνεται…

Ελλάδα 1:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα Mercedes-Benz CLE: Η αυτοκίνηση υποκλίνεται…

MERCEDES 2024

Νέα Mercedes-Benz CLE: Η αυτοκίνηση υποκλίνεται…

MERCEDES 2024

Η νέα Mercedes CLE, συνδυάζει τις χαρακτηριστικές χάρες ενός γερμανικού πολυτελούς coupé με τη μοντέρνα γραμμή σχεδίασης της Mercedes-Benz. Η τελειοθηρική ποιότητα και η εμμονή στην ασφάλεια συμπληρώνουν το παζλ.

Advertisement
Advertisement

Σχεδιαστικά πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα αυτοκίνητα παραγωγής. Η σμιλευμένη σιλουέτα της νέας Mercedes CLE Coupé, χαρακτηρίζεται από ρευστές επιφάνειες με συνεχείς μεταβάσεις.

Η προοδευτική δυναμική και η κομψότητα αναδεικνύονται ακόμη εντονότερα από το πλάι, χάρη στο χαμηλωμένο αμάξωμα (1.428 mm) με το μακρύ μεταξόνιο (2.865 mm), τους κοντούς προβόλους και τους μυώδεις ώμους που δημιουργούν την επιβλητική εμφάνιση.

Η νέα CLE Coupé διαθέτει προβολείς LED High Performance με νέα σχεδίαση τριπλού πυρσού για τα φώτα πορείας ημέρας, τα φώτα θέσης και τα φλας. Οι προβολείς DIGITAL LIGHT προσφέρονται ως προαιρετικός εξοπλισμός.

Advertisement
Advertisement

Εκτός από την αισθητική, τον πρώτο ρόλο παίζει όπως μας έχουν συνηθίσει οι Mercedes, και η ουσία. Για παράδειγμα, τα έντονα εντυπωσιακά περιγράμματα στο μακρύ επιβλητικό καπό του κινητήρα παραπέμπουν ευθέως στην καρδιά της Merc, στους πανίσχυρους κινητήρες έως έξι κυλίνδρους που κινούν ταχύτατα και μεταξένια τη νέα Mercedes-Benz CLE.

Τα επίσης σπουδαία φωλιάζουν στο υψηλής ποιότητας και παροχών εσωτερικό. Στο φιλόξενο και εντυπωσιακό κόκπιτ, την προσοχή προσελκύουν αμέσως η ανεξάρτητη, πλήρως ψηφιακή οθόνη οργάνων 12,3 ιντσών (21,3 εκ.) και η κεντρική οθόνη 11,9 ιντσών (30,2 εκ.) σε κατακόρυφη διάταξη, ώστε να είναι πιο φιλική προς τον χρήστη.

Το νέο coupe της Mercedes-Benz αναδύει μια δυναμική αλλά συνάμα και ανάλαφρη αίσθηση που υπογραμμίζει με τον καλύτερο τρόπο την σπορ φιλοδοξία της CLE Coupé όπως επίσης και τον σαφή προσανατολισμό στον τυχερό οδηγό.

Advertisement

Η νέα Mercedes CLE Coupé έχει περισσότερη νοημοσύνη και διαδραστικότητα από κάθε άλλο coupé της Mercedes-Benz, αφού διαθέτει πολλές ψηφιακές καινοτομίες. Η νέα αρχιτεκτονική ηλεκτρονικών και η τρίτη γενιά του συστήματος infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience) κάνουν το σπορ δίθυρο το ευφυέστερο coupé με το αστέρι, κατακτώντας μια νέα διάσταση εξατομίκευσης και αλληλεπίδρασης.

Η ευφυΐα της νέας CLE Coupé αποδεικνύεται μεταξύ άλλων και από τις αναβαθμισμένες προσωπικές ρυθμίσεις, που αυτοματοποιούν τις λειτουργίες άνεσης με βάση τις προσωπικές ανάγκες του καθενός, χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ). Αυτό σημαίνει, ότι το όχημα μαθαίνει ποια συστήματα ανέσεων χρησιμοποιεί συχνά ο οδηγός σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές και συνθήκες, προκειμένου να τα θέτει αυτόματα σε λειτουργία. Εξαίσια…

Advertisement

Ο πολύ πλούσιος βασικός εξοπλισμός της νέας CLE Coupé περιλαμβάνει το σύστημα εστίασης προσοχής ATTENTION ASSIST, την ενεργή υποβοήθηση πέδησης, το ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας, την υποβοήθηση τήρησης ορίων ταχύτητας και το πακέτο στάθμευσης με κάμερα οπισθοπορείας. Υποστηρίζει τον οδηγό προσαρμόζοντας την ταχύτητα όταν τα προπορευόμενα οχήματα κινούνται πιο αργά.

Η επιθυμητή απόσταση στη νέα Mercedes CLE, μπορεί μάλιστα να ρυθμιστεί σε αρκετά στάδια. Τόσο η κατάσταση όσο και η δραστηριότητα των συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης, εμφανίζονται ευκρινώς σε προβολή πλήρους οθόνης στην οθόνη του οδηγού.

Τώρα, κάτω από το πολυτελές και εκλεπτυσμένο “δέρμα” της νέας CLE, φωλιάζουν οι σύγχρονοι ψυχωμένοι κινητήρες οι οποίοι είναι ήπιοι υβριδικοί με ενσωματωμένη γεννήτρια εκκίνησης και ηλεκτρικό σύστημα 48 volt. Υπάρχουν δίλιτρα τετρακύλινδρα σύνολα βενζίνης από 204 έως 258 ίππους, ένας πανίσχυρος τρίλιτρος εξακύλινδρος βενζινοκινητήρας 381 ίππων, όπως επίσης και ένας δίλιτρος πετρελαιοκινητήρας 200 ίππων για τους πιστούς των diesel συνόλων.

Advertisement

Με το σύστημα ενεργής τετραδιεύθυνσης και τη σχετικά πιο άμεση σχέση μετάδοσης του συστήματος διεύθυνσης στον εμπρός άξονα, η νέα CLE Coupé γίνεται εξαιρετικά ευέλικτη και σταθερή ταυτόχρονα. Η γωνία διεύθυνσης στον πίσω άξονα είναι έως 2,5 μοίρες. Ως αποτέλεσμα, ο κύκλος στροφής μειώνεται κατά 50 εκατοστά. Στα μοντέλα με τετρακίνηση 4MATIC είναι 11,2 αντί για 11,7 μέτρα. Στις εκδόσεις με κίνηση στους πίσω τροχούς, ο κύκλος στροφής μειώνεται από 11,2 σε 10,7 μέτρα.

Σε δικίνητες ή τετρακίνητες εκδόσεις, η νέα Mercedes CLE Coupe εξιτάρει τα πάθη, οδηγεί τις τεχνολογικές εξελίξεις, τηρεί και υπηρετεί πιστά τις θεμελιώδεις αρχές της φίρμας και προπαντός, προκαλεί ρίγη συγκίνησης με την επιβλητική σχεδίαση και την αψεγάδιαστη ποιότητα και πολυτέλεια.