Live Κίνηση
Περισσότερα
MERCEDES 2024

Mercedes-Benz GLA: Η καινοτομία συναντά την πολυτέλεια

Ελλάδα 2:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes-Benz GLA: Η καινοτομία συναντά την πολυτέλεια

MERCEDES 2024

Mercedes-Benz GLA: Η καινοτομία συναντά την πολυτέλεια

MERCEDES 2024

Το SUV που άλλαξε την πορεία ολόκληρης της κατηγορίας επιστρέφει ανανεωμένο σχεδιαστικά και με τις κλασικές αξίες της Mercedes-Benz να δίνουν το «παρών» στο μέγιστο βαθμό.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχουν αυτοκίνητα που γεννιούνται με τον τίτλο του χαρισματικού, αυτού που από την πρώτη στιγμή που θα το δεις ξέρεις ότι έχεις να κάνεις με μία κομβική στιγμή στις εξελίξεις της αυτοκίνησης. Και ένα τέτοιο μοντέλο υπήρξε από την πρώτη κιόλας γενιά της η Mercedes-Benz GLA.

Το αυτοκίνητο που εισήγαγε το αγοραστικό κοινό στον μαγικό κόσμο των SUV της Mercedes-Benz, είχε όλα τα γονιδιακά στοιχεία ενός αυτοκινήτου της εταιρείας. Πολύ ξεχωριστό σε εμφάνιση, με σπορτίφ και νεανικά χαρακτηριστικά και με εκείνη την εμμονή των ανθρώπων της εταιρίας να δημιουργούν πάνω σε έναν luxury καμβά μία τεχνολογική και κατασκευαστική υπερπαραγωγή.

Το νέο κεφάλαιο της Mercedes-Benz GLA, αποτελεί για άλλη μια φορά ένα ορόσημο που συνδυάζει την τεχνολογική καινοτομία με την υψηλή ποιότητα και την εκλεπτυσμένη πολυτέλεια.

Advertisement
Advertisement

Οι βελτιώσεις που έχουν γίνει στην GLA δεν είναι απλώς επιφανειακές. Αποτελούν μια πραγματική μεταμόρφωση που αναδεικνύει την μοντέρνα φύση αυτού του πολυτελούς SUV.

Ξεχωριστό στοιχείο της ανανεωμένης εμφάνισης είναι η εντυπωσιακή νέα γρίλια, η οποία αναδεικνύει το δυναμικό χαρακτήρα του GLA.

Επιπλέον, η καπό με τις δύο επιβλητικές εγκοπές ενισχύει την αυτοπεποίθησή του, ενώ ο ανασχεδιασμένος εμπρός προφυλακτήρας με τις εντυπωσιακές εισαγωγές αέρα στο κάτω μέρος του δημιουργούν μία επιβλητική εμφάνιση και την αίσθηση ότι μπορεί να σταθεί επάξια τόσο σε σπορ οδήγηση στην άσφαλτο όσο και σε εκτός δρόμου αποδράσεις.

Advertisement

Το σύστημα φωτισμού LED High Performance δίνει την φωτεινή του υπογραφή στην GLA, ενώ οι πίσω φωτιστικές μονάδες LED προσθέτουν μια επιπλέον νότα πολυτέλειας και ασφάλειας.

Η Mercedes-Benz επεκτείνει την παλέτα χρωμάτων με τη νέα απόχρωση Spectral Blue και τέσσερα πρόσθετα σχέδια ζαντών, με διάμετρο 18 ιντσών ως στάνταρ, αλλά και με τη δυνατότητα επιλογής ζαντών 19 έως 20 ιντσών.

Advertisement

Στο εσωτερικό, η GLA φιλοξενεί ένα εντυπωσιακό νέο σύστημα διπλής οθόνης, που προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία υψηλής τεχνολογίας.

Το τεράστιο 10.25 ιντσών πάνελ του οδηγού και η 10.25ιντσών οθόνη πολυμέσων ενισχύουν την αισθητική και την λειτουργικότητα, ενώ το τρισδιάστατο ύφασμα των καθισμάτων έρχεται να προσθέσει άνεση και στυλ.

Με τη νέα σχεδίαση της οθόνης, ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ τριών διαφορετικών στυλ: η λειτουργία “Classic” προσφέρει μια ολοκληρωμένη προβολή όλων των πληροφοριών που χρειάζεται ο οδηγός, ενώ η λειτουργία “Sporty” εντυπωσιάζει με ένα δυναμικό στροφόμετρο, προσδίδοντας έναν αέρα αγωνιστικής ατμόσφαιρας.

Advertisement

Από την άλλη πλευρά, η επιλογή “Διακριτικό” παρουσιάζει μόνο τις βασικές πληροφορίες, για να διατηρήσει έναν απλό και καθαρό χαρακτήρα.

Στη νέα GLA παρέχεται επίσης μία ευρεία δυνατότητα εξατομίκευσης του σαλονιού, με ρυθμιζόμενο τον ατμοσφαιρικό φωτισμό του με μία πλούσια παλέτα χρωματισμών. Υπάρχουν επίσης πολλές θύρες USB με μεγαλύτερη ισχύ φόρτισης, οι οποίες είναι και φωτιζόμενες ώστε να εντοπίζονται και σε χαμηλό φωτισμό.

Το πανέμορφο δερμάτινο τιμόνι με τους πολυλειτουργικούς διακόπτες αφής αλλά και τα πολύ άνετα καθίσματα, δημιουργούν μία εξαιρετική θέση οδήγησης, με σπορ διάσταση και εξαιρετική εργονομία.

Μια νέα δυνατότητα που προσφέρεται είναι η ασύρματη σύνδεση με smartphone μέσω των λειτουργιών Apple CarPlay ή Android Auto Wireless. Υπάρχει επίσης η φωνητική υποβοήθηση “Hey Mercedes” η οποία αποκτά περισσότερες δυνατότητες διαλόγου και μάθησης.

Όπως σε κάθε Mercedes-Benz έτσι και στην GLA, η ασφάλεια είναι προτεραιότητα. Το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με ένα κορυφαίο πακέτο υποβοήθησης του οδηγού, με όλα τα σύγχρονα συστήματα τελευταίας γενιάς, μεταξύ των οποίων και το εξελιγμένο πακέτο στάθμευσης το οποίο υποστηρίζει ακόμα περισσότερες λειτουργίες για ευκολότερη και ασφαλέστερη στάθμευση.

Οι εξελιγμένοι κινητήρες και τα υβριδικά συστήματα προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη απόδοση και αποτελεσματικότητα. Όλοι οι βενζινοκινητήρες είναι εξηλεκτρισμένοι, με ενσωματωμένη μπαταρία 48V και mild υβριδικά συστήματα που εξασφαλίζουν μείωση της κατανάλωσης και των ρύπων ενώ βελτιώνουν και τα χαρακτηριστικά λειτουργίας τους με καλύτερη απόδοση στις χαμηλές στροφές και πιο πολιτισμένη λειτουργία χωρίς θόρυβο.

Η Plug-in υβριδική έκδοση έχει βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόδοσης, με μεγαλύτερη μπαταρία και αυξημένη αυτονομία που ξεπερνά τα 66 χιλιόμετρα. Με συνδυαστική ισχύ βενζινοκινητήρα και ηλεκτροκινητήρα που φθάνει τους 218 ίππους, η plug-in υβριδική GLA 250e είναι ένα εξαιρετικά γρήγορο SUV την ίδια στιγμή που επιτυγχάνει ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι η νέα Mercedes-Benz GLA ήταν και παραμένει ένα αυτοκίνητο που ξεπερνά τα δεδομένα της κατηγορίας του, προσφέροντας την κορυφαία ποιότητα της γερμανικής εταιρίας σε ένα luxury πακέτο τεχνολογίας και κορυφαίου εξοπλισμού.

Η GLA εξακολουθεί να υπενθυμίζει σε όλους ότι είναι ένα χαρισματικό μοντέλο, μία υπόθεση κατασκευαστικής τελειότητας που -όπως πάντα έτσι και τώρα- οριοθετεί την εποχή και την κατηγορία της.