Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Τι ρεκόρ Guinness έσπασε η Jaguar Land Rover;

Ελλάδα 6:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι ρεκόρ Guinness έσπασε η Jaguar Land Rover;

Men + Speed

Τι ρεκόρ Guinness έσπασε η Jaguar Land Rover;

Men + Speed

Άλλο ένα παλιό ρεκόρ γκίνες σπάει και οι στόχοι γίνονται ακόμη υψηλότεροι. Η Jaguar κέρδισε τον τίτλο της πιο γρήγορης ρυμούλκησης σε σκι στο Guinness World Records. ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Αυτή τη φορά, η Jaguar Land Rover ζήτησε τη βοήθεια ενός πρώην Ολυμπιονίκη σκιέρ, του Graham Bell, για να βοηθήσει να επιτευχθεί ένα νέο ρεκόρ για την γρηγορότερη ρυμούλκηση στο σκι.

Ο 51χρονος Βρετανός αθλητής έκανε την καλύτερη προσωπική του κορυφαία ταχύτητα στo σκι κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Η επίτευξη μιας τέτοιας υψηλής ταχύτητας απαιτεί τεράστια δύναμη και ικανότητα, και φυσικά είναι επικίνδυνη, καθώς οι ταχύτητες που πιάνει ο αθλητής μέχρι να φτάσει στο να επιτύχει το ρεκόρ είναι μεγάλες.

Ωστόσο, ο τολμηρός σκιέρ πέτυχε μια πρωτοφανή ταχύτητα των 189,07 km/h κατά την επίσημη προσπάθεια. Η όλη δοκιμασία έλαβε χώρα στο κέντρο δοκιμών «Revi» της Jaguar Land Rover στο Arjeplog της Σουηδίας με το θερμόμετρο να αγγίζει τους -28 ° C.

Advertisement
Advertisement

Με τη βοήθεια λοιπόν του XF Sportbrake που διαθέτει έναν 3.0-lt V6 κινητήρα και παράγει 380 ίππους, ο σκιέρ Graham Bell εντυπωσίασε.

Μετά το τέλος της προσπάθειάς του ο Graham Bell δήλωσε: «Είμαι πολύ περήφανος που κέρδισα αυτόν τον τίτλο των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες, αλλά ήταν μια ομαδική προσπάθεια με τους μηχανικούς της Jaguar να με υποστηρίζουν σε κάθε βήμα. Το XF Sportbrake ήταν τέλειο από την αρχή μέχρι το τέλος και μου έδωσε την εμπιστοσύνη όχι μόνο να φτάσω το παλιό ρεκόρ αλλά να το σπάσω».

Απολαύστε τον στο παρακάτω βίντεο:

Advertisement