Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Σημαντικό θέμα ο εθισμός στο Ίντερνετ

Ελλάδα 17:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σημαντικό θέμα ο εθισμός στο Ίντερνετ

Men + Speed

Σημαντικό θέμα ο εθισμός στο Ίντερνετ

Men + Speed

Ο εθισμός στο Διαδίκτυο είναι ένα από τα πιο σημαντικά θέματα της σημερινής εποχής, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι είναι χρήστες και οι ώρες που του αφιερώνουν αυξάνονται συνεχώς. Ο Μανώλης Σφακιανάκης είναι αντιστράτηγος ε.α της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικός ερευνητής και αναλυτής ηλεκτρονικών εγκλημάτων και πρόεδρος του Cyber Security International Institute μίλησε για τη λάθος χρήση του Διαδικτύου.

Advertisement
Advertisement

Παρουσίασε τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν καθημερινά κυρίως τα παιδιά και οι έφηβοι από τη μη σωστή χρήση του ίντερνετ, έδωσε οδηγίες για την προστασία των παιδιών από το ηλεκτρονικό έγκλημα και συμβουλές προς τους γονείς. Η ενημερωτική αυτή εκδήλωση διεξήχθη στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου η μη κυβερνητική οργάνωση I – dialoque.

Τόνισε ότι στη χώρα μας ο εθισμός στο διαδίκτυο είναι μεγάλος και οφείλεται στο γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η προτελευταία χώρα στην Ευρώπη στον ηλεκτρονικό αναλφαβητισμό.

«Όταν κάποιο παιδί εθιστεί με τη χειρότερη μορφή, υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος για αυτοκτονία, γιατί χάνει την επαφή με το περιβάλλον. Αν του κόψεις το διαδίκτυο, πεθαίνει. Ο ιντερνετισμός είναι χειρότερος από τον αλκοολισμό», τόνισε ο Σφακιανάκης, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι «δεν πρέπει να δαιμονοποιούμε το διαδίκτυο». Επίσης, συμπλήρωσε: «Δεν παρκάρουμε το παιδί με ένα κινητό ή ένα τάμπλετ στο διαδίκτυο. Πρέπει να του μάθουμε τη χρήση τους και να έχουμε επικοινωνία με το παιδί. Καλό είναι μην ξεπερνά τη 1,5 ώρα.»

Advertisement
Advertisement

Κατά την ομιλία του ανέφερε τους τέσσερις κανόνες του διαδικτύου. «Πρώτος κανόνας, δεν υπάρχει ανωνυμία στο διαδίκτυο, δεύτερος δεν υπάρχει μπλάνκο, ότι γράψεις, μένει. Τρίτος κανόνας δεν μπορούμε να πιστεύουμε ότι διαβάζουμε και τέταρτον δεν υπάρχει απόλυτη ασφάλεια. Τα μέσα προστασίας θα πρέπει να τα πληρώνεις».

Τι λένε οι ψυχολόγοι: Η Μαρίσα Βουλγαράκη, ψυχολόγος – εγκληματολόγος, ανέφερε ότι στη χώρα μας υπάρχουν πολλές περιπτώσεις εθισμού. «Αυτό προσπαθούμε να προλάβουμε και να καταπολεμήσουμε με έναν διαρκή αγώνα. Οι γονείς πρέπει να είναι δίπλα στα παιδιά τους», τόνισε, σημειώνοντας πως για να μάθει το παιδί να προφυλάσσεται, θα πρέπει να ξέρει τους κινδύνους». Σύμφωνα με την Βέρα Αθανασίου, ψυχολόγο – ψυχοθεραπεύτρια, φτάνει στις μονάδες ψυχικής υγείας μεγάλος αριθμός εφήβων με αυτό το πρόβλημα.

Advertisement

 

 

Advertisement