Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Σε δημοπρασία μία σπάνια McLaren F1

Ελλάδα 7:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε δημοπρασία μία σπάνια McLaren F1

Men + Speed

Σε δημοπρασία μία σπάνια McLaren F1

Men + Speed

Ο οίκος δημοπρασιών RM Sotheby’s είναι γνωστός για τη δημοπρασία ορισμένων εξαιρετικά σπάνιων αυτοκινήτων. Αυτή τη φορά όμως έχουμε κάτι διαφορετικό. ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Δεν θα δημοπρατηθεί ένα σπάνιο αυτοκίνητο, αλλά θα πωληθεί σε πολύ υψηλή τιμή, οπότε ο οποιοσδήποτε υποψήφιος αγοραστής δεν θα πρέπει να αντιμετωπίσει τους ανταγωνιστές που το θέλουν κι αυτοί, αλλά να πληρώσει την ζητούμενη τεράστια τιμή.

Πρόκειται για μία McLaren F1, όχι όμως μία οποιοδήποτε McLaren F1, αλλά για τη για McLaren F1 LM Specification, η πρώτη από τις δύο που κατασκευάστηκαν από την McLaren Special Operations. Μπορεί να κατασκευάστηκαν κάτι παραπάνω από 100 αυτοκίνητα, αλλά ακόμα πιο δυσεύρετη είναι η σκληροπυρηνική έκδοση LM. Στην παραγωγή βγήκαν μόνο 5 για να γιορτάσει η εταιρία την νίκη της στον 24ώρο αγώνα του Le Mans το 1995, ενώ η McLaren μετέτρεψε στα χαρακτηριστικά της LM άλλες 2 “απλές” F1.

Είναι ένα αυτοκίνητο δρόμου, αλλά δεν έχει χάσει τίποτα από την απόδοση του κινητήρα ή το σπέσιαλ αεροδυναμικό πακέτο. Κάτω από το καπό της κρύβει έναν αναβαθμισμένο V12 κινητήρα της BMW, ο οποίος ήταν ο ίδιος με του αγωνιστικού μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι η πρώτη φορά που η RM Sotheby’s ασχολείται με αυτό το αυτοκίνητο. Πριν από τρία χρόνια στο Monterey, πωλήθηκε για 13,7 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό ήταν αρκετό για να γίνει το πιο ακριβό βρετανικό αυτοκίνητο που πωλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία μέχρι τότε. Αλλά πέρυσι το ρεκόρ έσπασε μία Aston Martin DBR1, της οποίας η τιμή πώλησης έφτασε τα 22,5 εκατομμύρια δολάρια.

Το τμήμα ιδιωτικών πωλήσεων του οίκου RM Sotheby’s δεν έχει αποκαλύψει το ποσό που ζητά ο σημερινός ιδιοκτήτης για το σπάνιο αυτό αυτοκίνητο. Πάντως λέγεται ότι αναμένεται να πουληθεί πάνω από 15 εκατομμύρια δολάρια.

mclaren-f1-lm-specification-a640 mclaren-f1-lm-specification-b640 mclaren-f1-lm-specification-c640 mclaren-f1-lm-specification-d640