Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Ποια είναι η πιο δημοφιλής μάρκα στο Instagram;

Ελλάδα 22:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποια είναι η πιο δημοφιλής μάρκα στο Instagram;

Men + Speed

Ποια είναι η πιο δημοφιλής μάρκα στο Instagram;

Men + Speed

Όλες οι εταιρείες έχουν πλέον λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κι ένα από τα πιο διαδεδομένα μέσα είναι το Instagram. Τον λογαριασμό της νούμερο ένα αυτοκινητοβιομηχανίας ακολουθούν πάνω από 35 εκατομμύρια. ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes-Benz δημιούργησε τον λογαριασμό της τον Μάρτιο του 2012 και είναι το νούμερο ένα πλέον. Σύμφωνα με μία πρόσφατη μελέτη από την T4Media, η Mercedes-Benz έφτασε το 1 δισεκατομμύριο likes στο Instagram. Αυτό τους κάνει το πρώτο από τα “Interbrand Best Global Brands 2018” και αποδεικνύει πόσο επιτυχημένη ήταν η παρουσία των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης για το εμπορικό σήμα.

Για να γιορτάσει αυτό το εντυπωσιακό ορόσημο, η Mercedes-Benz δημιούργησε έναν ειδικό ιστότοπο που διαθέτει το καλύτερο περιεχόμενο που έχει αναρτηθεί εδώ και πολλά χρόνια.

mercedes-benz-brand-640

Advertisement
Advertisement

Επίσης, το Μουσείο Mercedes-Benz στη Στουτγάρδη θα διοργανώσει μια έκθεση από τις 5 έως τις 31 Ιανουαρίου, παρουσιάζοντας περίπου 20 μεγάλες εκτυπωμένες εικόνες από τον κόσμο της Instagram. Η μελέτη δείχνει ότι ο λογαριασμός @mercedesbenz συγκεντρώνει περίπου 27,6 εκατομμύρια likes κάθε μήνα. Παρόλο που τα likes είναι μόνο μια πτυχή της μέτρησης της αποτελεσματικότητας των μέσων μαζικής ενημέρωσης, οι αριθμοί είναι πραγματικά εντυπωσιακοί.

«Η συστηματική πολυκαναλική στρατηγική μας φέρνει και πάλι επιτυχία. Για να εντυπωσιάσουμε και να διασκεδάσουμε τους φαν μας, εστιάζουμε στο συνδυασμό μάρκας και περιεχομένου που δημιουργείται από τους χρήστες. Επικεντρωνόμαστε σε θέματα που είναι ελκυστικά για το κοινό που στοχεύουμε.», λέει ο Natanael Sijanta, επικεφαλής της επικοινωνίας μάρκετινγκ στη Mercedes-Benz.

Η στρατηγική μας έχει σίγουρα αποδώσει μέχρι στιγμής, αλλά ο χώρος των κοινωνικών μέσων εξελίσσεται γρήγορα, αλλάζει και ανυπομονούμε να δούμε τι θα κάνουμε στο μέλλον ώστε να μην χάνουμε τη δυναμική μας.

Advertisement