Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Πανάκριβο γιοτ από την… Bugatti!

Ελλάδα 11:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πανάκριβο γιοτ από την… Bugatti!

Men + Speed

Πανάκριβο γιοτ από την… Bugatti!

Men + Speed

H Bugatti συνεργάστηκε με την εταιρεία σκαφών Palmer Johnson για το σχεδιασμό ενός πολυτελούς γιοτ. ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Μετά την ανακοίνωση για το hypercar Bugatti Chiron, η γαλλικη εταιρεία μας δείχνει το νέο της πολυτελές σκάφος από ανθρακονήματα που δημιουργήθηκε από την Palmer Johnson.

Ονομάζεται Niniette, που αποτελεί το ψευδώνυμο του ιδρυτή της εταιρείας Ettore Bugatti, ο οποίος χρησιμοποίησε αρχικά το όνομα αυτό για το κατοικίδιο της κόρη του, Λυδία. Η τελική του ταχύτητα θα είναι 38 κόμβοι, δηλαδή 70 km/h.

Είναι φτιαγμένο από ανθρακονήματα και θα είναι διαθέσιμο σε τρία διαφορετικά σχέδια, μοντέλα που θα έχουν μήκος 42 πόδια (13m), 63 πόδια (19m) και 88 πόδια (27m). Τα σχεδιαστικά στοιχεία τους είναι εμπνευσμένα και βασίζονται εν μέρει στα κλασικά αυτοκίνητα Bugatti, όπως το Type 41 Royale και το εμβληματικό Type 57 C.

Advertisement
Advertisement

bugatti-boat-b640

Η τιμή εκκίνησης του σκάφους με μήκος 42 πόδια θα είναι 2.000.000 € (2.176.700 δολάρια), το σκάφος μεσαίου μεγέθους ξεκινά από 3.5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η τιμή για το μεγαλύτερο σκάφος, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.

H εταιρεία Palmer Johnson έχει ένα 12-μηνο για την παραγωγή αυτών των γιοτ, που σημαίνει ότι δεν θα είναι έτοιμα μέχρι το 2017.

Advertisement

bugatti-boat-a640

bugatti-boat-c640

Advertisement