Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Νέο ρεκόρ Γκίνες με τις δύο… ρόδες (απίστευτο video)

Ελλάδα 23:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο ρεκόρ Γκίνες με τις δύο… ρόδες (απίστευτο video)

Men + Speed

Νέο ρεκόρ Γκίνες με τις δύο… ρόδες (απίστευτο video)

Men + Speed

Ο Φινλανδός οδηγός stunt, Vesa Kivimaki, κατάφερε να κάνει νέο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες και να κερδίσει τον τίτλο για το ταχύτερο αυτοκίνητο σε δύο ρόδες, φτάνοντας την εκπληκτική ταχύτητα των 186,269 km/h. ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Tα ελαστικά ήταν πάντα ο περιοριστικός παράγοντας στις προηγούμενες απόπειρες όσον αφορά το συγκεκριμένο ρεκόρ, τόσο λόγω της ταχύτητας όσο και λόγω απόστασης. Με το αυτοκίνητο να έχει τόση μεγάλη κλίση, μόνο τα πλευρικά τοιχώματα των ελαστικών είναι σε επαφή με την άσφαλτο και φθείρονται πάρα πολύ γρήγορα.

Ο Kivimaki είπε: «Έχω κάνει προηγούμενες προσπάθειες να σπάσω το ρεκόρ του γρηγορότερου αυτοκινήτου σε δύο ρόδες, αλλά δεν ήταν επιτυχείς. Σε κάποιο σημείο, συνειδητοποίησα ότι το κλειδί για το ρεκόρ είναι να έχεις ελαστικά που είναι εξαιρετικά ανθεκτικά.»

Επέλεξε τα φινλανδικά ειδικά χειμερινά ελαστικά Nokian, τα οποία χρησιμοποιούν μια συνθετική ίνα που ονομάζεται Aramid. Το υλικό αυτό είναι ιδιαίτερα ισχυρό και ανθεκτικό στη θερμότητα. Η Nokian δημιούργησε ένα ειδικό σετ ελαστικών για την προσπάθεια του Kivimaki να σπάσει το ρεκόρ. Υπεύθυνος της Nokian, ο Matti Morri, δήλωσε: “Το πάθος και η δημιουργική τρέλα που απαιτούνται για αυτό το παγκόσμιο ρεκόρ είναι τρόπος για την περαιτέρω ανάπτυξη των προϊόντων μας. Πρέπει να δοκιμάσουν νέα πράγματα και να δοκιμάσουμε τα όριά μας. Μόνο αυτό θα μας επιτρέψει να αναπτύξουμε πιο ασφαλή και πιο ανθεκτικά ελαστικά στο μέλλον.”

Advertisement
Advertisement

Το προηγούμενο ρεκόρ των 181,25 km/h, από τον Σουηδό οδηγό Goran Eliason, είχε σημειωθεί το 1997. O Kivimaki έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ οδηγώντας μία BMW 335i Coupe, τρέχοντας για πάνω από 100 μέτρα και φυσικά έπρεπε να ολοκληρωθεί μέσα σε μια ώρα.

Δείτε στο βίντεο το ρεκόρ