Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Μία ματιά στο μέλλον

Ελλάδα 2:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μία ματιά στο μέλλον

Men + Speed

Μία ματιά στο μέλλον

Men + Speed

Στη δεκαετία του 1970, ο μέσος άνθρωπος πήρε μία γεύση για το πώς πετά ένα υπερηχητικό αεροπλάνο, καθώς και οι πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών, χάρη στο αεροπλάνο Concorde. Όταν τέθηκε σε κυκλοφορία, το Concorde προοριζόταν να φέρει επανάσταση στις αεροπορικές μεταφορές, μεταφέροντας ανθρώπους από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη με 2.180 km/h. ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Χρειάστηκε μόνο μία σύγκρουση του Concorde για να το βγάλει εκτός λειτουργίας. Όταν αποσύρθηκε εντελώς το 2003, άφησε ένα κενό στη βιομηχανία που κανείς δεν πίστευε πραγματικά ότι θα γεμίσει και πάλι. Ευτυχώς, οι κατασκευαστές αεροπλάνων μαζί με διαστημικές υπηρεσίες επανέρχονται προσπαθώντας να σχεδιάσουν το υπερηχητικό αεροπλάνο του μέλλοντος.

Η Boeing ετοιμάζει ένα νέο υπερηχητικό αεροπλάνο και παρουσίασε την ιδέα της σε μια εκδήλωση του American Institute of Aeronautics Aviation στην Ατλάντα των ΗΠΑ λίγες μέρες νωρίτερα. Κρίνοντας από την εμφάνιση του, το νέο αυτό αεροπλάνο μπορεί να γίνει το πιο ισχυρό και το ταχύτερο επιβατικό αεροσκάφος που δημιουργήθηκε ποτέ.

Η Boeing υποστηρίζει ότι το αεροπλάνο, το οποίο ακόμη δεν έχει αποκτήσει όνομα, θα είναι ικανό να φτάσει ταχύτητα μέχρι και πέντε φορές την ταχύτητα του ήχου, δηλαδή θα είναι πάνω από δυόμιση φορές ταχύτερο από το θρυλικό Concorde. Αυτό σημαίνει ότι θα κάνει τα ταξίδι από το Σίδνεϊ στο Λονδίνο που κανονικά διαρκεί πάνω από 22 ώρες μέσα σε μόλις 3-4 ώρες, ενώ ένα ταξίδι Λονδίνο-Νέα Υόρκη θα διαρκεί μόλις 2 ώρες. Επίσης, το υπερηχητικό τζετ της Boeing θα μεταφέρει 150 επιβάτες πετώντας σε ύψος 27.000 μέτρων.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την 9News, ο επικεφαλής της υπερηχητικής επιστήμης Boeing, Kevin Bowcutt δήλωσε ότι «είναι ενθουσιασμένοι για τις δυνατότητες της υπερυφανικής τεχνολογίας και για το ότι μπορούν να συνδέσουν τον κόσμο πιο γρήγορα από ποτέ».

Οι εκτιμήσεις είναι ότι η πρώτη εμφάνιση του υπερηχητικού Boeing στον ουρανό μπορεί να γίνει σε περίπου 30 χρόνια από τώρα.