Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Η Lamborghini γιορτάζει τα 50 χρόνια των Espada και Islero

Ελλάδα 9:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Lamborghini γιορτάζει τα 50 χρόνια των Espada και Islero

Men + Speed

Η Lamborghini γιορτάζει τα 50 χρόνια των Espada και Islero

Men + Speed

Το Polo Storico Lamborghini και το νέο τμήμα της εταιρείας που ασχολείται με την αποκατάσταση παλαιότερων μοντέλων Lamborghini ανακοίνωσε ότι θα γιορτάσει την 50ή επέτειο δύο Lamborghini, της Espada και της Islero. ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Το Polo Storico ολοκλήρωσε την «ανακαίνιση»  των δικών του Espada και Islero που σύντομα θα εκθέτονται στο Μουσείο της Lamborghini. Πριν μεταφερθούν στο Μουσείο, θα πραγματοποιηθεί ένα tour στην Ιταλία από τις 7-10 Σεπτεμβρίου.

Οι ιδιοκτήτες/συλλέκτες των Espada και Islero θα προσκληθούν να οδηγήσουν τα αυτοκίνητά τους περίπου για 645χλμ. στους πιο γραφικούς δρόμους της κεντρικής Ιταλίας. Η διαδρομή θα περιλαμβάνει στάσεις σίγουρα στην πόλη της Περούτζια, σε κάποιους καθεδρικούς ναούς, μουσεία και σε αρκετά τοπικά οινοποιεία. Ο τελικός προορισμός δεν είναι άλλος από τη Sant’Agata Bolognese, το σπίτι της Lamborghini.

Η Espada, σχεδιασμένη από τον Marcello Gandini, κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία της Lamborghini για πολλούς λόγους, ένας εκ των οποίων είναι το ότι έχουν κατασκευαστεί συνολικά 1.226 κατά τη διάρκεια της 10ετούς παραγωγής της. Διαθέτει έναν 4,0-λίτρο V12 κινητήρα με διπλούς εκκεντροφόρους εναέριους τροχούς. Η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 245km/h.

Advertisement
Advertisement

H Islero, με βάση το 400 GT, κατασκευάστηκε μόνο από το 1968 μέχρι το 1970. Επίσης, διαθέτει έναν V12 κινητήρα. Παρασκευάστηκαν μόνο 225, καθιστώντας την έτσι πιο σπάνιο σήμερα.

lamborghini-espada-640 lamborghini-interior-640 lamborghini-islero-640 lamborghini-islero-a640

Αυτό το μεγάλο ιταλικό tour της Lamborghini υπόσχεται να προσελκύσει αρκετές Islero και πολλές Espada πολλών χρόνων.

Advertisement