Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

H Land Rover «οδηγεί» την ομάδα του Sir Ainslie στο America’s Cup (vid)

Ελλάδα 0:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Land Rover «οδηγεί» την ομάδα του Sir Ainslie στο America’s Cup (vid)

Men + Speed

H Land Rover «οδηγεί» την ομάδα του Sir Ainslie στο America’s Cup (vid)

Men + Speed

Η ώρα του κορυφαίου ιστιοπλοϊκού αγώνα παγκοσμίως, του θρυλικού America’s Cup πλησιάζει! Η 35η έκδοσή του θα έχει βάσει στις εξωτικές Βερμούδες και θα αρχίσει στις 26 Μαΐου. Με το ίδιο πάθος, απίστευτες ταχύτητες και προηγμένες τεχνολογίες – σε πολλές περιπτώσεις δανεισμένες από τον χώρο της αυτοκίνησης.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ποιος είναι αυτός που φέτος τραβάει πάνω του τα βλέμματα; Μα φυσικά ο Sir Ben Ainslie, ο πιο επιτυχημένος ιστιοπλόος στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων αφού μετρά χρυσά μετάλλια σε πέντε συνεχόμενες Ολυμπιάδες – από το 1996 και μετά! Επίτευγμα που δεν είχε πανηγυρίσει ποτέ κανένας στο παρελθόν.

Όμως εδώ και 12 χρόνια, η προσοχή του έχει στραφεί στον παλαιότερο αθλητικό τρόπαιο στον κόσμο. Αρχικά σε εξωαγωνιστικό ρόλο, βοηθώντας αρχικά την Team New Zealand, μετά την Team Origin που όμως αποσύρθηκε λόγω των επικείμενων αλλαγών στη μορφή του America’s Cup, το 2013 έκανε και ντεμπούτο ως μέλος της Oracle Team USA και φέτος, κατεβαίνει με δική του ομάδα!

Advertisement
Advertisement

Το όνομά της είναι  BAR (Ben Ainslie Racing), κέρδισε το America’s Cup World Series 2015-2016 που αποτελεί προπομπό του βασικού αγώνα, του 2017 America’s Cup. Πάει λοιπόν εκεί με φιλοδοξίες και για να φτάσει στην κορυφή έχει προχωρήσει σε μία σειρά από συνεργασίες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

LandRover-BAR-R1-a640

Μία από αυτές είναι με τη Land Rover, που προετοίμασε το τιμόνι το οποίο θα χρησιμοποιεί ο Βρετανός στο εντυπωσιακό και ταχύτατο καταμαράν του. Και μη κάνετε το λάθος να υποθέσετε πως αυτό είναι κάτι απλό. Το τμήμα «αλληλεπίδρασης μηχανών με τον άνθρωπο» της Land Rover, δούλεψε 18 μήνες πάνω σε αυτό το τιμόνι, το οποίο θα κατευθύνει το σκάφος R1 ενώ θα κινείται σε μαγευτικές θάλασσες με ταχύτητες που θα ξεπερνούν ακόμα και τους 50 κόμβους!

Advertisement

Όπως στη Formula 1, το τιμόνι είναι «σμιλεμένο» βάσει των διαστάσεων των δακτύλων του Sir Ben Ainslie για να εφαρμόζουν αυτά τέλεια ενώ έχει (επίσης τύπου F1) paddles πίσω από το τιμόνι, για να αλλάζει σχέσεις!

Δείτε περισσότερα για το πως δημιουργήθηκε αυτό το τιμόνι, όσα λέει σχετικά ο σπουδαίος ιστιοπλόος αλλά και πως αυτό επιτρέπει στο εντυπωσιακό του σκάφος να «πετάει» πάνω από το νερό. Απλά, πατώντας play…

Advertisement