Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Γυναίκα καταστρέφει MINI με λάθος υγρό…

Ελλάδα 0:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γυναίκα καταστρέφει MINI με λάθος υγρό…

Men + Speed

Γυναίκα καταστρέφει MINI με λάθος υγρό…

Men + Speed

Όταν ξαναγεμίζετε τα υγρά του αυτοκινήτου σας, είναι πολύ σημαντικό να είστε σίγουροι ότι το σωστό υλικό πηγαίνει στη σωστή θέση. Αν θέλετε να δείτε γιατί, ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις τρομακτικές φωτογραφίες από το λογαριασμό του Facebook ενός club της BMW στη Γαλλία. Δείχνουν τι συμβαίνει όταν 5 lt υγρού για τον καθαρισμό του παρμπρίζ πηγαίνουν στο σημείο που τοποθετείται το λάδι του κινητήρα. Κακόμοιρο MINI…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Σύμφωνα με την ιστορία, το λαμπάκι προειδοποίησης για χαμηλό υγρό πλύσης παρμπρίζ του MINI οδήγησε τη γυναίκα να θέλει να γεμίσει το δοχείο. Κάπως έτσι άρχισε να αδειάζει το συμπλήρωμα του υγρού στο κάρτερ λαδιού. Το αυτοκίνητο ξεκίνησε να εκπέμπει μπλε καπνό και οι μηχανικοί βρήκαν αυτή τη φρικτή σκηνή κατά το άνοιγμα του κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Το υγρό πλύσης του παρμπρίζ είναι ένα κακό λιπαντικό. Ο συνδυασμός των δύο είναι ακόμη χειρότερος. Φαίνεται ότι ακόμα και μετά από λίγα λεπτά λειτουργίας, το λάδι μετατράπηκε σε λάσπη. Το υλικό έχει γίνει ένα λασπώδες καφέ πράγμα. Από κάτω, η κατάσταση φαίνεται ακόμη χειρότερη, αφού το συγκεκριμένο μόρφωμα καλύπτει ολόκληρο το μπλοκ.

Mini-destroy-tsiro-640

Η ζημιά φαίνεται να είναι ολοκληρωτική. Ακόμα κι αν οι μηχανικοί μπορέσουν να καθαρίσουν όλα αυτά τα σκουπίδια, ο κινητήρας θα έχει την τάση να υπερθερμαίνεται, κάτι που θα μπορούσε να στρεβλώσει τα μέταλλα του. Η εγκατάσταση ενός νέου κινητήρα θεωρείται επιβεβλημένη. Η λύση αυτή είναι αρκετά δαπανηρή. Ίσως η γυναίκα να το θεωρήσει μια βιωματική εμπειρία και να πάρει ένα διαφορετικό όχημα.

Advertisement

Το λάθος της, επιτρέπει στον κόσμο να αντιληφθεί γιατί είναι σημαντικό να δώσουμε προσοχή όταν εκτελούμε εργασίες στο αυτοκίνητό μας.