Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Απαγορεύονται τα αυτοκίνητα στο Central Park

Ελλάδα 5:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απαγορεύονται τα αυτοκίνητα στο Central Park

Men + Speed

Απαγορεύονται τα αυτοκίνητα στο Central Park

Men + Speed

Η Νέα Υόρκη σύντομα θα απαγορεύσει τα αυτοκίνητα από το γνωστό Central Park, με στόχο τη μείωση της ρύπανσης και έχοντας ως προτεραιότητα τους ανθρώπους πιο πάνω από τα αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Η κυκλοφορία αυτοκινήτων λοιπόν θα απαγορευθεί, καθώς οι δρόμοι του Central Park, θα συνίστανται μόνο για περιπατητές, δρομείς και ποδηλάτες. Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα τεθεί σε ισχύ στις 27 Ιουνίου, την ημέρα που τα δημόσια σχολεία της πόλης κλείνουν για το καλοκαίρι. Από την απαγόρευση όμως εξαιρούνται τα οχήματα έκτακτης ανάγκης και τα περιπολικά.

Περισσότεροι από 42 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως επισκέπτονται το Central Park, το οποίο έχει έκταση μεγαλύτερη των 3.400 στρεμμάτων στην καρδιά του Μανχάταν. Το πάρκο, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ζωολογικό κήπο, τεχνητή λίμνη, μικρές λιμνούλες με βάρκες και χώρους εκδηλώσεων, έχει χαρακτηριστεί ως Εθνικό Ιστορικό Ορόσημο από το 1962.

Advertisement
Advertisement

«Τα πάρκα μας είναι για τους ανθρώπους και όχι για τα αυτοκίνητα. Για περισσότερο από έναν αιώνα, τα αυτοκίνητα έχουν μετατρέψει το πάρκο σε αυτοκινητόδρομο. Σήμερα το αλλάζουμε. Δίνουμε προτεραιότητα στην ασφάλεια και την υγεία των εκατομμυρίων γονέων, παιδιών και επισκεπτών που έρχονται στο Central Park», δήλωσε ο δήμαρχος Bill De Blasio.

Και ο Daniel Zarrilli, Ανώτερος Διευθυντής πολιτικής και προγραμμάτων για το κλίμα είπε: «Το Central Park είναι ένας από τους πιο διάσημους ανοιχτούς χώρους της Νέας Υόρκης και χρησιμοποιείται από εκατομμύρια ανθρώπους μου μένουν στην Νέα Υόρκη αλλά και επισκέπτες φυσικά. Η πρωτοβουλία του Central Park χωρίς αυτοκίνητα θα εξασφαλίσει ότι όλοι όσοι απολαμβάνουν το πάρκο θα απολαμβάνουν καθαρότερο αέρα».

Ο De Blasio έχει ανακοινώσει, πριν λίγα χρόνια, το 2014, πως έχει ως στόχο να εξαλείψει τους θανάτους που προκαλούνται από τροχαία ατυχήματα στους δρόμους της πόλης έως το 2024, και όπως φαίνεται αρχίζει να το πετυχαίνει. Μεταξύ του 2014 και του 2016, οι θάνατοι πεζών και κυκλοφορίας στη Νέα Υόρκη μειώθηκαν κατά 28%.

Advertisement

central-park-640

 

Advertisement