Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

5 εντυπωσιακές φωτογραφίες από smartphone

Ελλάδα 15:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

5 εντυπωσιακές φωτογραφίες από smartphone

Men + Speed

5 εντυπωσιακές φωτογραφίες από smartphone

Men + Speed

Οι κάμερες των κινητών τηλεφώνων έχουν δώσει σε όλους την ευκαιρία να απαθανατίσουν εικόνες, όποτε το θελήσουν. Χρειάζεται βέβαια ταλέντο και εμπειρία για πραγματικά εκπληκτικές εικόνες – είτε χρησιμοποιείς smartphone είτε πολύ καλή κάμερα DSLR. ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Ο παγκόσμιος διαγωνισμός action & adventure sports φωτογραφίας Red Bull Illume, έχει ανοιχτές συμμετοχές και για πρώτη φορά φέτος μια νέα κατηγορία, τη Mobile. Θέλεις έμπνευση για να πάρεις μέρος; Ρίξε μια ματιά σε αυτά τα κορυφαία καρέ που τραβήχτηκαν με κινητό τηλέφωνο. Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι απαθανατίστηκαν με ένα κινητό τηλέφωνο! Εδώ, θα πουν την ιστορία τους οι ειδικοί που βρίσκονται πίσω από τις φωτογραφίες.

Αναρρίχηση σε πάγο

photo-smartphone-a640

Advertisement
Advertisement

Φωτογράφος: Ray Demski
Εξοπλισμός: Nokia Lumia 1020

Ο Ray Demski ονειρευόταν να φωτογραφίσει το Σέλας και πήρε μαζί του στο project του τον φίλο και ορειβάτη Alex Luger. Κατευθύνθηκαν προς το Lyngen της Νορβηγίας, στον Αρκτικό Κύκλο. Κατά τη διάρκεια δύο εβδομάδων περίμεναν αρκετές νύχτες για το Σέλας σε θερμοκρασίες -35C. Χρησιμοποίησε το Lumia για τη φωτογράφιση κατά την διάρκεια της ημέρας και κατά τη δύση του ηλίου. Μας είπε γι’ αυτό το project: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος με τις τελικές εικόνες, και πολύ ευγνώμων που έζησα αυτήν την περιπέτεια.»

Μοναδική πεζοπορία

Advertisement

Processed with VSCOcam with a6 preset

Φωτογράφος: Atle Rønningen
Εξοπλισμός: iPhone 6 και VSCO Cam

Advertisement

Ο Atle λέει: «Η πεζοπορία στην Trolltunga (μεταφράζεται ως “Η Γλώσσα του Troll”) στη Νορβηγία ήταν στη λίστα μου για αρκετό καιρό. Μετά από 11 χιλιόμετρα, πέντε ώρες και 30.000 βήματα, έκατσα στην άκρη του βράχου για να απολαύσω τη θέα. Μου αρέσει η εικόνα, διότι είναι μια καλή ανάμνηση κι ένα προσωπικό βραβείο για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλα. Το τοπίο είναι απίστευτα όμορφο και δίνει μια αίσθηση της κλίμακας των μεγεθών

Φτάνοντας το Έβερεστ

John Burcham views Pomori Base Camp from the summit of Kala Patthar, Nepal.

Advertisement

Φωτογράφος: Stephen Alvarez
Εξοπλισμός: Nokia Lumia 1520

Ο φωτογράφος του National Geographic, Stephen Alvarez, ξεκίνησε για μια αποστολή με σκοπό να φωτογραφίσει τα φυσικά θαύματα του κόσμου, με ένα κινητό τηλέφωνο. Αυτό το καρέ τραβήχτηκε από την κορυφή του Kala Patthar στο Νεπάλ. Ο Stephen λέει για την ημέρα που τραβήχτηκε η φωτογραφία: «Αυτή ήταν μια μεγάλη, κρύα και γεμάτη ταλαιπωρίες ημέρα, με σύντομες στιγμές έντονης ομορφιάς. Όλα ξεκίνησαν καλά, καθώς είχαμε ξεκινήσει στις 6:30 το πρωί για το Kala Patthar με καθαρό ουρανό, ακολουθώντας μεγάλες ομάδες ανθρώπων.» Μια συμβουλή από τον Stephen: «Ένας άνθρωπος στο πλάνο δίνει την αίσθηση του μεγέθους, και κάνει τον θεατή να ταυτιστεί με κάποιον

Βρες τον paraglider

photo-smartphone-b640

Φωτογράφος: Austin Mann
Εξοπλισμός: iPhone 6S

Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε στην Ελβετία και ο Austin Mann αναφέρει: «Αφού περάσεις εβδομάδες πεζοπορίας γύρω από την κοιλάδα Lauterbrunnen, αρχίζεις να αισθάνεσαι ότι την γνωρίζεις, αλλά το αλεξίπτωτο πλαγιάς φέρνει μια εντελώς νέα προοπτική και εκτίμηση για αυτό το ιδιαίτερο σημείο των ελβετικών Άλπεων. Ήταν τιμή μου να βρίσκομαι δίπλα σε μερικούς από τους καλύτερους B.A.S.E. jumpers και αλεξιπτωτιστές πλαγιάς και να βιώσω την πλούσια κουλτούρα των κορυφαίων εξερευνητών.»

Κάνοντας καγιάκ

photo-smartphone-d640

Φωτογράφος: Michael Clark
Εξοπλισμός: Nokia Lumia 930

Ο Michael Clark τράβηξε αυτή την φωτογραφία κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με καγιάκ στη θάλασσα, στη Νήσο Βανκούβερ. Μας λέει για τη φωτογραφία: «Με τη φωτογράφιση για το Red Bull Photography και τη Nokia, στα πλαίσια ενός project, είχα την ευκαιρία να φωτογραφίσω με το Nokia 930, το οποίο μπορεί να φωτογραφίσει αρχεία εικόνας 20MP και 4K βίντεο. Γι’ αυτή τη λήψη έβαλα τους Joe Nodel και Tony Hoare να κάνουν θαλάσσιο καγιάκ ανάμεσα σε δύο μικρά νησιά, ακριβώς την ώρα του ηλιοβασιλέματος, έτσι ώστε να δημιουργήσω ένα ζεστό/ψυχρό αποτέλεσμα με τα χρώματα. Η εστίαση της κάμερας ήταν πολύ εύκολη, απλά με ένα άγγιγμα πάνω στην οθόνη. Βγάλαμε αρκετές φωτογραφίες καθώς απομακρύνονταν και καθώς επέστρεφαν με τα καγιάκ. Η δυνατότητα να επεξεργαστούμε το αρχείο εικόνας μετά, ήταν ένα τεράστιο μπόνους για το τελικό αποτέλεσμα. Δε φωτογραφίζω με το κινητό τηλέφωνο τόσο συχνά, αλλά πρέπει να πω ότι είναι η καλύτερη φωτογραφία που έχω τραβήξει ποτέ από κινητό.»

Πηγή: Redbull.com