Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

2,6 δις δολαρία για τον Elon Musk

Ελλάδα 18:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

2,6 δις δολαρία για τον Elon Musk

Men + Speed

2,6 δις δολαρία για τον Elon Musk

Men + Speed

Η Tesla θέλει να παραμείνει ο Elon Musk στα ηνία της για την επόμενη δεκαετία, εξ ου και οι μέτοχοί της ετοιμάζονται να του δώσουν μια μεγάλη χρηματική επιβράβευση. Στις 21 Μαρτίου πρόκειται να γίνει η σημαντική σύσκεψη και ψηφοφορία… ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Δύο από τους μεγαλύτερους μετόχους της Tesla, οι Baillie Gifford & Co. και T. Rowe Price Group Inc. κατέχουν το 14% των μετοχών της εταιρείας κι αποφάσισαν να δώσουν στον Musk 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές, ως επιβράβευση. Και οι δύο δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν υπέρ του πακέτου σε ειδική σύσκεψη το πρωί της 21ης Μαρτίου.

Η επιβράβευση του Musk, με τη μορφή δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών, θα πραγματοποιηθεί πλήρως μόνο εάν η εταιρεία πετύχει κεφαλαιοποίηση αγοράς ύψους 650 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Όταν γίνει αυτό, ο Elon πρέπει να παραμείνει ως Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla ή να υπηρετήσει ως Πρόεδρος και Διευθυντής Προϊόντων, σε κάθε περίπτωση θα έχει την ηγεσία», ανέφερε η Tesla σε δελτίο τύπου. «Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι ο Elon θα παραμείνει και θα τον χρησιμοποιήσει η Tesla για την μεγαλύτερη ανάπτυξή της», υποστηρίζει η T. Rowe Price.

Advertisement
Advertisement

Από την άλλη πλευρά, η Glass Lewis & Co., που επίσης είναι κάτοχος μετοχών της Tesla, δήλωσε ότι απέρριψε το συγεκριμένο σχέδιο, θεωρώντας ότι είναι υπερβολικά δαπανηρό. Κατά ψήιφσε και ο αδερφός του Elon Musk, Kimbal Musk.

Ο Musk, ο οποίος κατέχει το 20% των μετοχών της Tesla είναι αυτή τη στιγμή είναι ο 72ος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου.

Αναμένουμε τις εξελίξεις… Μείνετε συντονισμένοι στο newsauto.gr.

Advertisement

 

 

Advertisement