Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Δυο Έλληνες αντιμέτωποι με τη Σαχάρα!

Ελλάδα 4:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δυο Έλληνες αντιμέτωποι με τη Σαχάρα!

Men + Speed

Δυο Έλληνες αντιμέτωποι με τη Σαχάρα!

Men + Speed

Ο Δημήτρης Κασίμης και ο Τόλης Βυζαρέλης βρέθηκαν πριν μερικές ημέρες στο Μαρόκο, στον 31ο Marathon des Sables, όπου αγωνίστηκαν σε αυτόν τον υπερμαραθώνιο έξι ημερών σε μια διαδρομή 250 χιλιομέτρων, μέσα στην έρημο Σαχάρα. Σύμφωνα με το Discovery Channel, θεωρείται ο δυσκολότερος αγώνας τρεξίματος στον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Ο Δημήτρης Κασίμης κατέκτησε την 64η θέση με συνολικό χρόνο 32 ώρες, 9 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα. Ο Τόλης Βυζαρέλης κατέλαβε την 278η θέση της γενικής κατάταξης, με συνολικό χρόνο 42 ώρες 36 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα! Οι δύο Έλληνες αθλητές έτρεξαν μαζί την 6η ημέρα του Marathon des Sables, η οποία είναι αφιερωμένη στην Unicef κι έστειλαν με όλους τους συμμετέχοντες ένα δυνατό μήνυμα για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών όλου του κόσμου.

kasimis-vezyrelis-640

Advertisement
Advertisement

Οι Έλληνες αθλητές δήλωσαν μετά από όλη αυτήν την εμπειρία: “Τριάντα δύο και σαράντα δύο ώρες αγωνιστικής προσπάθειας στα όρια, ακόμα και σε 52 βαθμούς Κελσίου. Όταν αγωνίζεσαι υπό τέτοιες συνθήκες, το μυαλό κάνει διάφορα παιχνίδια για να βγουν από μέσα σου δυνάμεις που δεν γνώριζες ότι έχεις. Οι δικοί σου και όλα όσα στερήθηκες και πέρασες για να φτάσεις στην γραμμή της εκκίνησης δε σου επιτρέπουν να σταματήσεις, πριν φτάσεις στον τερματισμό”.

Στη συνέχεια συμπλήρωσαν: “Εκτός από την υψηλή τεχνική δυσκολία του τερέν, πουθενά μα πουθενά δεν υπάρχει σταθερό έδαφος. Ούτε καν στους δρόμους! Οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές κατά τη διάρκεια της ημέρες, έχουν φτάσει και τους 50 βαθμούς… Τα πάντα καίνε, σκηνές, κουβέρτες… δε σου κάνει αίσθηση να φας από την ζέστη, αλλά και από την σκόνη”.

Όμως αυτό που σίγουρα δεν περίμεναν πως θα αντιμετωπίσουν σε τόσο έντονο βαθμό ήταν οι δυσκολίες στην διαχείριση του νερού γενικότερα. «Η κατάσταση με το νερό ήταν δραματική. Τα παγούρια μας άδειαζαν σαν να ήταν τρύπια μετά τον ανεφοδιασμό μας σε κάθε check point. Τα νερά ήταν πολύ ζεστά, δε σε ξεδιψούσαν και το χειρότερο ήταν ότι δεν μπορούσες να αναζωογονηθείς καθόλου μετά το τέλος του αγώνα

Advertisement

marathon-des-sables-a640

Όσον αφορά τους Έλληνες αθλητές, ο Δημήτρης Κασίμης είναι τριαθλητής και προπονητής ο ίδιος, με εμπειρίες που περιλαμβάνουν τόσο μαραθώνιο όσο και συμμετοχές σε αγώνες Ironman και ο Τόλης Βυζαρέλης ξεκίνησε το τρέξιμο το 2001, σε ηλικία 28 ετών, με τη συμμετοχή του στον Kλασικό Mαραθώνιο Αθηνών.
Dimitris-kasinis-640Tolis-vizarelis-640

Advertisement

Κάθε χρόνο η διαδρομή αλλάζει, για να μην υπάρχει ο κίνδυνος εξωτερικής βοήθειας ή να κρύψουν τρόφιμα σε σημεία της διαδρομής τις προηγούμενες ημέρες οι συμμετέχοντες! Ο Race Director και η ομάδα του περνάνε έναν ολόκληρο μήνα ψάχνοντας να βρουν τις καλύτερες διαδρομές, οι οποίες παραμένουν κρυφές μέχρι την ημέρα έναρξης του αγώνα.

Υπάρχει μία μέρα ξεκούρασης μετά το μεγαλύτερο κομμάτι, αλλά υπάρχει και η πιθανότητα να μην την προλάβεις, γιατί μπορεί να τρέχεις ακόμα για να φτάσεις στον τερματισμό. Οι αθλητές μένουν τη νύχτα ανά οχτώ άτομα σε σκηνές βεδουίνων. Οι δύο Έλληνες αθλητές θα μένουν μαζί με 6 Ιταλούς. Αυτοί που κοιμούνται μαζί σου είναι κατά κάποιο τρόπο η οικογένειά σου για αυτές τις μέρες, δηλαδή αυτοί που θα σε βοηθήσουν να φτάσεις μέχρι τον τερματισμό.

 

Advertisement