Live Κίνηση
Περισσότερα
Kia

Kia XCeed: Η σπορ, εναλλακτική αστική πρόταση

Ελλάδα 0:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Kia XCeed: Η σπορ, εναλλακτική αστική πρόταση

Kia

Kia XCeed: Η σπορ, εναλλακτική αστική πρόταση

Kia

Κομψό, εκφραστικό και με σύγχρονο και δυναμικό σχεδιασμό το νέο Kia XCeed αντιπροσωπεύει μια εναλλακτική, σπορ επιλογή σε σχέση με τα παραδοσιακά SUV.

Advertisement
Advertisement

Είναι δημιούργημα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Σχεδιασμού της μάρκας στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας. Η υλοποίηση του Kia XCeed πραγματοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση του Gregory Guillaume, αντιπροέδρου σχεδιασμού της Kia Motors Europe.

Το νέο Kia XCeed είναι πιο συναισθηματικό και δυναμικό σε διαστάσεις και εμφάνιση σε σχέση με τους μεγαλύτερους σε κατηγορία ανταγωνιστές του, παρέχοντας κάτι διαφορετικό από τα άλλα μοντέλα της σειράς Ceed. Τα μόνα στοιχεία του αμαξώματος που είναι κοινά με το πεντάθυρο hatchback είναι οι εμπρός πόρτες.

Στο προφίλ, το σχετικά μεγάλο καπό του αυτοκινήτου ενώνεται αρμονικά με τις εμπρός κολώνες πίσω από τους μπροστινούς τροχούς, εξασφαλίζοντας έτσι στο αυτοκίνητο μια σπορτίφ σιλουέτα. Ενώ το μεταξόνιο είναι το ίδιο με τα άλλα μοντέλα της σειράς Ceed (2,650 mm), οι πρόβολοι του Kia XCeed και σε σχέση με το πεντάθυρο hatchback είναι μεγαλύτεροι κατά 25 mm μπροστά (έως 905 mm) και κατά 60 mm πίσω (έως 840 mm).

Advertisement
Advertisement

Η πέμπτη πόρτα με τη σχεδόν κάθετη κλίση και το τελείωμά της που βρίσκεται 60 mm πιο ψηλά σε σχέση με αυτό του hatchback, ενισχύει τη δυναμική, αλά κουπέ και με μετατοπισμένη προς τα πίσω καμπίνα του CUV. Για το Kia XCeed υπάρχουν επιλογές ζαντών αλουμινίου 16 ή 18 ιντσών σε συνδυασμό με ελαστικά υψηλής πρόσφυσης της διάστασης 205/60 R16 ή 235/45 R18.

Το εμπρός και το πίσω μέρος ξεχωρίζουν σχεδιαστικά από το «πρόσωπο» των συμβατικών μοντέλων της οικογένειας Ceed, διαφοροποιώντας το Kia XCeed από αυτά. Με  πλάτος 1.826 mm (+26 mm σε σχέση με το πεντάθυρο Ceed), το CUV διαθέτει ένα πιο δυναμικό εμπρός μέρος, με μια πιο επιβλητική μάσκα και με μια μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα. Οι προβολείς έχουν επανασχεδιαστεί, ενώ τα τετράγωνα LED φώτα με τη σχεδίαση «ice cube» που αποτελούν τη φωτεινή ταυτότητα του Ceed έχουν εδώ ένα πιο γωνιακό σχήμα. Την όλη εικόνα ολοκληρώνουν τα λεπτά  σχεδιασμένα φλας τα οποία βρίσκονται  πάνω από τους θόλους των τροχών.

Advertisement

Στο πίσω μέρος, τα νέα φώτα δημιουργούν μια λεπτή, ιδιαίτερα «τεχνολογική» φωτεινή υπογραφή LED, η οποία από συγκεκριμένες γωνίες, φαίνεται σαν να ακουμπά προς τα εμπρός, στους ώμους του αυτοκινήτου. Οι καμπύλες που εκτείνονται οριζόντια στην πέμπτη πόρτα και τον πίσω προφυλακτήρα εξασφαλίζουν στο XCeed μια πιο φαρδιά και σταθερή εμφάνιση.

Advertisement

Η αυξημένη απόσταση από το έδαφος και γενικά το ύψος του αμαξώματος δημιουργούν την ίδια στιβαρή εικόνα που αρέσει στους αγοραστές των άλλων SUV της Kia. Η απόσταση από το έδαφος του Kia XCeed είναι 174 mm όταν οι ζάντες είναι 16 ιντσών και 184 mm  είναι 18 ιντσών, τιμή μεγαλύτερη έως και κατά 42 χιλιοστά σε σχέση με το 5θυρο Ceed hatchback. Τα προστατευτικά στα φτερά και τα μαρσπιέ, σε συνδυασμό με τις ασημένιες ράγες οροφής δημιουργούν μια πιο περιπετειώδη εικόνα που παραπέμπει σε SUV, η  οποία ενισχύεται και από το μεταλλικό στοιχείο στον πίσω προφυλακτήρα.

Το νέο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο με 12 διαφορετικά χρώματα αμαξώματος, με το ιδιαίτερα ζωντανό Quantum Yellow να είναι αποκλειστικότητα του νέου CUV της γκάμας του Ceed.

Στο εσωτερικό του, το Kia XCeed διαθέτει τη σύγχρονη αρχιτεκτονική των άλλων εκδόσεων του Ceed, με μια εντυπωσιακή κεντρική κονσόλα προσανατολισμένη ελαφρώς προς τον οδηγό. Το Kia XCeed προσφέρει στον οδηγό  μια πιο σπορ θέση οδήγησης, σε σχέση με αυτήν ενός πιο ψηλού SUV, η οποία, χάρη στην αυξημένη απόσταση από το έδαφος σε σχέση με ένα συμβατικό hatchback, εξασφαλίζει πολύ καλή ορατότητα προς το δρόμο (βλ. «Αμάξωμα» για περισσότερες λεπτομέρειες).

Advertisement

Η «ελεύθερη» οθόνη αφής του συστήματος infotainment κυριαρχεί οπτικά στο ταμπλό, ενώ το κάτω τμήμα του πίνακα οργάνων διαθέτει ένα σύνολο κουμπιών, ενδείξεων και διακοπτών, ευαίσθητων στην αφή, με τη βοήθεια των οποίων ρυθμίζεται η ένταση του ηχοσυστήματος, της θέρμανσης και του εξαερισμού. Με εξαιρετική εργονομική σχεδίαση και λειτουργικότητα, τα χειριστήρια αυτά έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να επιτρέπουν στους οδηγούς να κάνουν γρήγορες αλλαγές στο περιβάλλον του εσωτερικού χωρίς να παίρνουν τα μάτια τους από το δρόμο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό,τι είναι απαραίτητο.

Το εσωτερικό διαθέτει σε όλο το εύρος μαλακά υλικά σε συνδυασμό με ένα διακοσμητικό σατέν χρωμίου στο ταμπλό, που δημιουργούν ένα πολυτελές και εκλεπτυσμένο περιβάλλον. Οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν από μια σειρά επενδύσεων από ύφασμα, συνθετικό ή γνήσιο δέρμα.

Μοναδικό για το Kia XCeed είναι ένα καινούργιο κίτρινο χρωματικό πακέτο για το εσωτερικό, με μαύρη ταπετσαρία η οποία δημιουργεί αντίθεση με τις ραφές σε έντονο κίτρινο σε καθίσματα και πόρτες. Ταυτόχρονα υπάρχουν και μεταλλικά στοιχεία σε γυαλιστερό μαύρο και φωτεινό κίτρινο χρώμα.