Live Κίνηση
Περισσότερα
ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Αποκλειστικό Newsauto: Πώς θα είναι η νέα Alfa Romeo 8C των 700+ ίππων;

Ελλάδα 9:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκλειστικό Newsauto: Πώς θα είναι η νέα Alfa Romeo 8C των 700+ ίππων;

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Αποκλειστικό Newsauto: Πώς θα είναι η νέα Alfa Romeo 8C των 700+ ίππων;

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Η Alfa Romeo ετοιμάζει το νέο της supercar, που θα επαναφέρει το όνομα «8C» στη γκάμα της εταιρείας και εμείς, με τη βοήθεια των κατασκόπων μας, σας δείχνουμε το πως μπορεί να είναι το ποιόν του νέου μοντέλου. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Παρά την πρόσφατη απώλεια του Sergio Marchionne η FCA συνεχίζει κανονικά το 5ετές πλάνο ανάπτυξης νέων προϊόντων της Alfa Romeo και έτσι, μαζί με τη νέα GTV και το νέο SUV, συνεχίζεται κανονικά η εξέλιξη και του καινούργιου supercar της μάρκας.

Το νέο αυτό μοντέλο, το οποίο θα αναβιώσει ξανά το ιστορικό όνομα 8C της Alfa (είχε συνοδέψει το κορυφαίο κουπέ 8C Competizione από το 2007 έως και το 2010 – κάτω φωτογραφία), αναμένεται να προσφέρει κορυφαία απόδοση και επιδόσεις, όντας ένα πραγματικό supercar.

8C Competizione

Advertisement
Advertisement

Για αυτό, υπεύθυνο θα είναι ένα νέο πανίσχυρο υβριδικό σύστημα κίνησης, το οποίο θα συνδυάσει έναν twin-turbo κινητήρα βενζίνης τοποθετημένο στο κέντρο του αυτοκινήτου, με έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο εμπρός.

Με βάση τα πρώτα στοιχεία η ισχύς αναμένεται να ξεπεράσει τους 700 ίππους και οι επιδόσεις, σε συνδυασμό με την στάνταρ τετρακίνηση, θα είναι πιο «καυτές» από ποτέ.

Εμφανισιακά, όπως μπορείτε να δείτε και στην ηλεκτρονικά επεξεργασμένη μας φωτογραφία, η νέα Alfa Romeo 8C αναμένεται να εντυπωσιάζει με την παρουσία της. Το αμάξωμα θα είναι χαμηλό, φέρνοντας όσο το δυνατόν πιο κοντά στο έδαφος τη θέση οδήγησης, ενώ δεν θα λείπουν τα έντονα «φουσκώματα» και τα μυώδη πλαϊνά.

Advertisement

Στο εμπρόσθιο τμήμα, εντύπωση προκαλεί ο πολύ δυναμικός προφυλακτήρας, ο οποίος θα φέρει στο κέντρο του τον παραδοσιακό θυρεό της Alfa, ενώ παράλληλα τοποθετημένα υψηλότερα από το καπό θα είναι τα οβάλ φώτα.

Από τη φωτογραφία συμπεραίνουμε επίσης ότι η οροφή θα είναι πιθανότατα φτιαγμένη από ανθρακονήματα για λόγους περιορισμού του βάρους, ενώ παράλληλα βλέπουμε ότι πίσω από τις πλαϊνές πόρτες υπάρχουν και δύο μεγάλες εισαγωγές για την ψύξη του μοτέρ.

Advertisement

Σε ό,τι αφορά τώρα στο εάν αυτή η εικόνα ανταποκρίνεται και στην πραγματικότητα, υπομονή λίγο χρόνο μέχρι να μάθουμε πως θα είναι το νέο supercar της Alfa Romeo. Σε κάθε περίπτωση, αναμένουμε κάτι άκρως εντυπωσιακό από την ιταλική φίρμα.

Alfa-Romeo-8C-FCA-product-plan1