Live Κίνηση
Περισσότερα
ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Αποκλειστικό: Έτσι θα είναι το νέο Opel Mokka X

Ελλάδα 0:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκλειστικό: Έτσι θα είναι το νέο Opel Mokka X

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Αποκλειστικό: Έτσι θα είναι το νέο Opel Mokka X

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Λίγες ημέρες πριν το επίσημο λανσάρισμα του νέου Opel Mokka X, σας δείχνουμε αποκλειστικά το πώς θα είναι το νέο compact γερμανικό SUV.

Advertisement
Advertisement

Ήδη τις τελευταίες ημέρες η Opel έχει δώσει στη δημοσιότητα μεμονωμένες πληροφορίες και κάποιες πρώτες καλυμμένες εικόνες που μας προετοιμάζουν για το νέο Mokka X.

Το επιτυχημένο μοντέλο μπαίνει στη 2η γενιά του και αναμένεται μετά την παρουσίασή του σε λίγες ημέρες να ξεκινήσει το λανσάρισμά του στις Ευρωπαϊκές αγορές μεταξύ των οποίων και η χώρα μας, στα τέλη της χρονιάς.

Σχεδιαστικά, όπως μπορείτε να δείτε στην κατασκοπευτική, ηλεκτρονικά επεξεργασμένη φωτογραφία μας, το νέο Mokka X θα αποκτήσει στο εμπρόσθιο μέρος του τη νέα «Vizor» μάσκα της Opel, που θα ακολουθηθεί σε όλα τα νέα μοντέλα της.

Advertisement
Advertisement

Η μάσκα αυτή έχει χρωμιωμένο περίγραμμα και περικλείει τη γρίλια, τους προβολείς και το λογότυπο της Opel. Χαρακτηριστικό της στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι εκτείνεται από τη μια άκρη στην άλλη του καπό, επιμηκύνοντας οπτικά το πλάτος του.

Εκτός τώρα από τη νέα μάσκα, χαμηλότερα στο εμπρόσθιο τμήμα του το Mokka X θα ενσωματώσει ένα νέο, μεγαλύτερο από πριν προφυλακτήρα με χαρακτηριστικές χρωμιωμένες λωρίδες στα άκρα του. Το δυναμισμό του αυτοκινήτου τονίζουν και οι νευρώσεις του καπό.

Advertisement

Μια ακόμη έντονη νεύρωση εκτείνεται στο πλάι και κέντρο του αμαξώματος, ενώ δεν λείπουν τα μαύρα πλαστικά προστατευτικά χαμηλότερα, που δίνουν μια off-road αίσθηση.

Στα υπόλοιπα στοιχεία του, το νέο Mokka X θα βασιστεί πάνω στη νεότερη CMP πλατφόρμα της PSA Peugeot-Citroen (EMP 1), στην οποία μεταξύ άλλων χτίζεται και το νέο Peugeot 2008. Θα είναι διαθέσιμο για πρώτη φορά και αμιγώς ηλεκτροκίνητο, εκτός από τις εκδόσεις βενζίνης και diesel.

Advertisement

Σημαντικό στοιχείο της υπόστασής του αποτελεί το μειωμένο έως 120 κιλά συνολικό του βάρος συγκριτικά με το προηγούμενο Mokka X, αλλά και το νέο του εσωτερικό «Opel Pure Panel», που θα είναι περισσότερο hi-tech από κάθε άλλη φορά.