Live Κίνηση
Περισσότερα
Jaguar Land Rover PHEV

Τα υπερσύγχρονα συστήματα του plug-in υβριδικού Range Rover

Ελλάδα 6:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα υπερσύγχρονα συστήματα του plug-in υβριδικού Range Rover

Jaguar Land Rover PHEV

Τα υπερσύγχρονα συστήματα του plug-in υβριδικού Range Rover

Jaguar Land Rover PHEV

Το πολυτελές μοντέλο της Land Rover «παντρεύει» τα οφέλη της plug-in υβριδικής τεχνολογίας με τα πιο σύγχρονα συστήματα συνδεσιμότητας και δυναμικής συμπεριφοράς για κίνηση σε κάθε έδαφος.

Advertisement
Advertisement

Το Range Rover έχει χαράξει μια σπουδαία πορεία στον κόσμο της αυτοκίνησης, καθορίζοντας σε μεγάλο βαθμό τις εξελίξεις όσον αφορά την κατηγορία των SUV, με όπλα του την πολυτέλεια, την επιβλητική παρουσία, τις επιδόσεις και τις εκτός δρόμου ικανότητές.

Πλέον, ενσωματώνει και plug-in υβριδική τεχνολογία, η οποία μειώνει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα, χωρίς να θυσιάζονται όλα τα στοιχεία που το καθιστούν, ομολογουμένως, ξεχωριστό.

Το Range Rover P400e, όπως είναι η κωδική του ονομασία, τροφοδοτείται από έναν 4κύλινδρο 2λιτρο τούρμπο βενζινοκινητήρα 300 PS Ingenium, καθώς και ένα ηλεκτρικό μοτέρ των 143 ps, με τη συνδυαστική ισχύ να αντιστοιχεί σε 404 ίππους και τη ροπή σε 640 Nm (1.500-4.000 σ.α.λ.). Το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 6,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα σε 220 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Το plug-in υβριδικό κινητήριο σύνολο του μοντέλου στελεχώνεται και από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 13,1 kWh η οποία παρέχει στο Range Rover PHEV τη δυνατότητα να κινηθεί χωρίς να σπαταλήσει ούτε μια σταγόνα βενζίνης για 40 χλμ. Στα προσόντα του, επίσης, περιλαμβάνεται και η κατανάλωση καυσίμου (μόλις 3,3 λτ./100 χλμ.), όπως και οι εκπομπές CO2 που περιορίζονται στα 75 γρμ./χλμ. (αμφότερα βάσει WLTP). Πρόκειται για νούμερα, εντυπωσιακά, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως «σταβλίζει» 400 άλογα!

Δείτε όλες τις πληροφορίες για το μοντέλο

Advertisement

Γρήγορη φόρτιση

Το Range Rover P400e συνοδεύεται από ένα καλώδιο Τύπου 3 (Mode 3), το οποίο επιτρέπει στο μοντέλο να φορτίσει πλήρως σε λιγότερες από 3 ώρες. Πρόκειται για μια καθοριστική μείωση του απαιτούμενου χρόνου, αν αναλογιστεί κανείς πως με καλώδιο Τύπου 2 (Mode 2) χρειάζονται 7.5 ώρες.

Advertisement

Όπως προαναφέραμε, όμως, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και η χαμηλή κατανάλωση καυσίμου είναι μόνο μερικά από τα ατού του μοντέλου. Το Range Rover PHEV ενσωματώνει και τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες στην αγορά. Αυτές αφορούν το σύστημα πολυμέσων, την off-road πτυχή του μοντέλου, αλλά και την άνεση των επιβατών.

Συνδεσιμότητα, ενημέρωση και ψυχαγωγία

Με δύο οθόνες αφής υψηλής ανάλυσης και απόδοσης 10 ιντσών στο βασικό εξοπλισμό το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας in-car Touch Pro Duo σας δίνει τη δυνατότητα να προβάλετε τις πληροφορίες που θέλετε ενώ ταυτόχρονα αλληλεπιδράτε με πρόσθετα χαρακτηριστικά, για περισσότερη ευελιξία και αποτελεσματικότητα χρήσης.

Advertisement

Η διαδραστική οθόνη οδηγού υψηλής ανάλυσης 12,3 ιντσών (πίνακας οργάνων) μπορεί να λάβει και να προβάλει μεγάλη ποσότητα πληροφοριών, ψυχαγωγίας και δεδομένων ενεργούς ασφάλειας, όπως πλοήγηση, τηλέφωνο και πολυμέσα.

Τιμόνι

Το τιμόνι διαθέτει κρυμμένους μέχρι να φωτιστούν διακόπτες με ευαισθησία αφής. Ένας από αυτούς τους διακόπτες είναι προγραμματίσιμος έτσι ώστε να είναι δυνατή η εξατομίκευσή του σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας για την ολοκλήρωση μιας σειράς λειτουργιών.

Ψυχαγωγία στα πίσω καθίσματα

Το προαιρετικό σύστημα ψυχαγωγίας στα πίσω καθίσματα προσφέρει δύο οθόνες αφής 10 ιντσών υψηλής ευκρίνειας. Το σύστημα διαθέτει ασύρματα ακουστικά και απομακρυσμένες θύρες USB και HDMI για την υποστήριξη πολλαπλών συσκευών.

Εκτός του ότι μπορείτε να ελέγξετε απομακρυσμένα τα επίπεδα καυσίμου/ηλεκτρικής ενέργειας σας και να βρείτε εύκολα το σταθμευμένο Range Rover σας, χρησιμοποιήστε το Protect για να καταγράψετε τις διαδρομές σας και ακόμη και να ελέγξετε ότι δεν έχετε αφήσει κάποιο παράθυρο ανοιχτό. Περιλαμβάνει Optimised Land Rover Assistance.

Δείτε όλες τις πληροφορίες για το μοντέλο

Σύστημα ήχου Meridian

Προσφέρει εξαιρετική ευκρίνεια, κρυστάλλινους υψηλούς τόνους και γεμάτο, βαθύ μπάσο: χάρη στην προσεκτική διάταξη 13 ηχείων που περιλαμβάνουν ένα υπογούφερ δύο καναλιών.

Σύστημα ήχου Meridian Surround

Όλη η πληρότητα και η καθαρότητα μιας ζωντανής απόδοσης που παράγεται μέσω της διάταξης 19 μπροστινών, πλευρικών και πίσω ηχείων που περιλαμβάνουν και ένα υπο-γούφερ διπλού καναλιού, τα οποία συνδυάζονται άψογα με την τεχνολογία Trifield™.2

Ηχοσύστημα με υπογραφή Meridian

Το ηχοσύστημα με σχεδιαστική υπογραφή διαθέτει 29 ηχεία που περιλαμβάνουν υπογούφερ διπλού καναλιού και παρέχει βαθιά, εξατομικευμένη εμπειρία ήχου για κάθε κάθισμα. Η πρώτη παγκοσμίως τρισδιάστατη τεχνολογία Trifield ανάγει το ηχοσύστημα surround στο επόμενο επίπεδο.


Συστήματα για άριστη συμπεριφορά σε κάθε έδαφος

Speed Lowering

Το σύστημα Speed Lowering χρησιμοποιεί την ηλεκτρονική αερανάρτηση για να μειώσει την αεροδυναμική οπισθέλκουσα και την κατανάλωση καυσίμου σε σταθερές ταχύτητες χαμηλώνοντας το όχημα κατά 15 mm από το κανονικό ύψος οδήγησης όταν η ταχύτητα φτάσει τα 105km/h.

Δυναμική λειτουργία (Dynamic Mode)

Αυτή η ρύθμιση, που αποτελεί μέρος του Terrain Response, παρέχει μια ρύθμιση πιο σκληρής ανάρτησης για ένα πιο δυναμικό στυλ οδήγησης. Η οδήγηση είναι συνδεδεμένη και διασφαλισμένη καθώς εγγυάται ότι απολαμβάνετε μέγιστη οδηγική απόλαυση.

Λειτουργία Comfort

Στο πλαίσιο του Terrain Response, αυτή η ρύθμιση προσφέρει κορυφαία επίπεδα άνεσης στο δρόμο, που προκύπτουν από τη βαθμονόμηση των ρυθμίσεων ανάρτησης για την παροχή μιας πιο εκλεπτυσμένης οδήγησης.

Δείτε όλες τις πληροφορίες για το μοντέλο

Κιβώτιο Transfer Διπλής Ταχύτητας

Οι πρόσθετες χαμηλότερες σχέσεις μπορεί να αποδειχτούν πολύτιμες σε απαιτητικές συνθήκες όπως κατά την οδήγηση εκτός δρόμου ή κατά τη ρυμούλκηση. Το σύστημα του κιβωτίου τράνσφερ διπλής ταχύτητας σας δίνει ακριβή ταχύτητα και έλεγχο στις εν λόγω περιπτώσεις.

 

Εκκίνηση από υπό συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης (LowTraction Launch)

Με την παροχή βέλτιστου ελέγχου ροπής όταν βγαίνετε από ακινητοποίηση, η εκκίνηση υπό συνθήκες χαμηλές πρόσφυσης βελτιώνει την ικανότητα σε ολισθηρές συνθήκες όπως βρεγμένο γρασίδι, χιόνι και πάγος.

Advanced Tow Assist

Το σύστημα της προηγμένης υποβοήθησης ρυμούλκησης (Advanced Tow Assist) σας επιτρέπει να ελέγχετε την κατεύθυνση του τρέιλερ κατά την κίνηση με την όπισθεν με τη βοήθεια του περιστροφικού ελεγκτή Terrain Response 2. Το προαιρετικό σύστημα θα ελέγχει το σύστημα διεύθυνσης του οχήματος προκειμένου να επιτευχθεί η επιθυμητή τροχιά του τρέιλερ.

Hill Descent Control

Το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σύστημα Hill Descent Control (HDC) της Land Rover είναι ένα στάνταρ χαρακτηριστικό. Βοηθάει τον οδηγό με ελεγχόμενες καταβάσεις των δύσκολων κλίσεων. Το επιτυγχάνει με τη διατήρηση μιας σταθερής ταχύτητας και την εφαρμογή πέδησης χωριστά σε κάθε τροχό.

Δείτε όλες τις πληροφορίες για το μοντέλο