Live Κίνηση
Περισσότερα
Jaguar Land Rover PHEV

Range Rover PHEV: Τα σημεία υπεροχής

Ελλάδα 3:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Range Rover PHEV: Τα σημεία υπεροχής

Jaguar Land Rover PHEV

Range Rover PHEV: Τα σημεία υπεροχής

Jaguar Land Rover PHEV

Η ναυαρχίδα της Range Rover, που φέρει και το όνομά της, μπαίνει στην πρίζα και ξεχωρίζει για το design, τις προηγμένες τεχνολογίες, τις επιδόσεις στον δρόμο, και τις off road ικανότητες.

Advertisement
Advertisement

Range Rover: Δύο λέξεις συνώνυμες με τη φινέτσα και τη δυναμική. Το πολυτελές 5θέσιο SUV εδώ και δεκαετίες ορίζει σε σημαντικό βαθμό την κατηγορία του, με μεγάλα του όπλα την ξεχωριστή εμφάνιση, τις state-of-the-art τεχνολογίες και τη δυναμική του παρουσία σε άσφαλτο και κακοτράχαλα εδάφη.

Ως αυτοκίνητο-πρωτοπόρος το Range Rover δεν επαναπαύτηκε στα ανωτέρω του προσόντα. Διότι μετά το λανσάρισμα και μιας plug-in υβριδικής έκδοσης, το Range Rover κάνει γκελ και όσον αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας, όπως και τις μειωμένες εκπομπές ρύπων.

Για να γνωριστούμε καλύτερα με το Range Rover P400e, ας ανατρέξουμε στα σημεία υπεροχής του:

Advertisement
Advertisement

Ταχύτατο στον δρόμο

Το ισχυρό SUV τροφοδοτείται από έναν 4κύλινδρο 2λιτρο τούρμπο βενζινοκινητήρα 300 PS Ingenium, καθώς και ένα ηλεκτρικό μοτέρ των 143 ps, με τη συνδυαστική ισχύ να αντιστοιχεί σε 404 ίππους και τη ροπή σε 640 Nm (1.500-4.000 σ.α.λ.). Το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 6,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα σε 220 χλμ./ώρα.

Advertisement

Δείτε όλες τις πληροφορίες για το μοντέλο

Το plug-in υβριδικό κινητήριο σύνολο του μοντέλου απαρτίζεται και από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 13,1 kWh η οποία χαρίζει στο Range Rover τη δυνατότητα να κινηθεί χωρίς να σπαταλήσει ούτε μια σταγόνα βενζίνης για 40 χλμ. Στα προσόντα του, επίσης, περιλαμβάνεται και η κατανάλωση καυσίμου (μόλις 3,3 λτ./100 χλμ.), όπως και οι εκπομπές CO2 που περιορίζονται στα 75 γρμ./χλμ. (αμφότερα βάσει WLTP).

Advertisement

Γρήγορη φόρτιση

Το Range Rover P400e συνοδεύεται από ένα καλώδιο Τύπου 3 (Mode 3), το οποίο επιτρέπει στο μοντέλο να φορτίσει πλήρως σε λιγότερες από 3 ώρες. Πρόκειται για μια καθοριστική μείωση του απαιτούμενου χρόνου, αν αναλογιστεί κανείς πως με καλώδιο Τύπου 2 (Mode 2) χρειάζονται 7.5 ώρες.

Design

Advertisement

Ο σχεδιασμός είναι αβίαστος, εμβληματικός και ακόμη πιο σύγχρονος με μια νέα μπροστινή μάσκα, μπροστινό προφυλακτήρα και καπό σε συνδυασμό με ενσωματωμένες εξατμίσεις και εντυπωσιακά νέα φώτα LED.

Με τις τρεις κλασικές γραμμές του, το Range Rover είναι εντυπωσιακό. Η χαρακτηριστική του σιλουέτα είναι ελαφρά κωνική και καμπύλη, ενώ τα σχεδόν στο ίδιο επίπεδο κρύσταλλα και οι μαύρες γυαλιστερές κολώνες τονίζουν την οροφή βελτιώνοντας την καθαρή και κομψή της γραμμή.

Το Range Rover με μακρύ μεταξόνιο είναι άμεσα αναγνωρίσιμο, με εξαιρετική μηχανική και όμορφα διακοσμημένο. Αυτό το στυλ αμαξώματος που διαθέτει πανοραμική οροφή στο βασικό εξοπλισμό εκτείνεται κατά 200 μ. έτσι ώστε να διευκολύνει ένα ακόμη πιο πολυτελές περιβάλλον εσωτερικά.

Δείτε όλες τις πληροφορίες για το μοντέλο

Εσωτερικό

Αβίαστα άνετο, εξαιρετικά στοχευμένο και δημιουργημένο με το μάτι του ειδικού. Οι λεπτομέρειες, οι νέες ξύλινες επενδύσεις και τα φινιρίσματα ενισχύουν ακόμη περισσότερο την αίσθηση απαράμιλλης φινέτσας που διακρίνει το Range Rover.

Σύγχρονο σύστημα πολυμέσων και διαδραστική οθόνη για τον οδηγό

Με δύο οθόνες αφής υψηλής ανάλυσης και απόδοσης 10 ιντσών στο βασικό εξοπλισμό το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας in-car Touch Pro Duo σας δίνει τη δυνατότητα να προβάλετε τις πληροφορίες που θέλετε ενώ ταυτόχρονα αλληλεπιδράτε με πρόσθετα χαρακτηριστικά, για περισσότερη ευελιξία και αποτελεσματικότητα χρήσης.

Η διαδραστική οθόνη οδηγού υψηλής ανάλυσης 12,3 ιντσών (πίνακας οργάνων) μπορεί να λάβει και να προβάλει μεγάλη ποσότητα πληροφοριών, ψυχαγωγίας και δεδομένων ενεργούς ασφάλειας, όπως πλοήγηση, τηλέφωνο και πολυμέσα.

Τεχνολογίες

Το μοντέλο ενσωματώνει  προβολείς Pixel-laser LED με σχεδιαστική υπογραφή φώτων πορείας ημέρας. Αυτά αποτελούν την απόλυτη επιλογή προβολέα, με τεχνολογία laser που παρέχει πέντε φορές υψηλότερη φωτεινότητα από τα τυπικά φώτα LED. Το σύστημα παράγει ευκρινή ορατότητα για πάνω από μισό χιλιόμετρο.

Δείτε όλες τις πληροφορίες για το μοντέλο

Στο εσωτερικό υπάρχει το σύστημα χείρα βοηθείας στον οδηγό προσφέρει το σύστημα Head-up Display το οποίο παρουσιάζει βασικά δεδομένα του οχήματος, όπως η ταχύτητά, η θέση του λεβιέ επιλογής ταχυτήτων και οι κατευθύνσεις πλοήγησης στο παρμπρίζ. Διαθέτει έγχρωμα γραφικά υψηλής ανάλυσης που παρέχει τη δυνατότητα στον οδηγό να δει τις σχετικές πληροφορίες με ευκολία.

Ασταμάτητο σε κακοτράχαλα εδάφη

Ηλεκτρονικός έλεγχος πρόσφυσης (electronic traction control)

Αυτό το σύστημα βελτιστοποιεί την πρόσφυση και τη σταθερότητα καθώς ελέγχει το σπινάρισμα των τροχών με μείωση της ροπής στον τροχό που σπινάρει και εφαρμογή φρένων κατά περίπτωση.

Κιβώτιο transfer διπλής ταχύτητας

Οι πρόσθετες χαμηλότερες σχέσεις μπορεί να αποδειχτούν πολύτιμες σε απαιτητικές συνθήκες όπως κατά την οδήγηση εκτός δρόμου ή κατά τη ρυμούλκηση. Το σύστημα του κιβωτίου τράνσφερ διπλής ταχύτητας σας δίνει ακριβή ταχύτητα και έλεγχο στις εν λόγω περιπτώσεις.

Εκκίνηση υπό συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης (Low-Traction Launch)

Με την παροχή βέλτιστου ελέγχου ροπής όταν βγαίνετε από ακινητοποίηση, η εκκίνηση υπό συνθήκες χαμηλές πρόσφυσης βελτιώνει την ικανότητα σε ολισθηρές συνθήκες όπως βρεγμένο γρασίδι, χιόνι και πάγος.

Advanced Tow Assist

To σύστημα της προηγμένης υποβοήθησης ρυμούλκησης (Advanced Tow Assist) σας επιτρέπει να ελέγχετε την κατεύθυνση του τρέιλερ κατά την κίνηση με την όπισθεν με τη βοήθεια του περιστροφικού ελεγκτή Terrain Response 2. Το προαιρετικό σύστημα θα ελέγχει το σύστημα διεύθυνσης του οχήματος προκειμένου να επιτευχθεί η επιθυμητή τροχιά του τρέιλερ.

Hill Descent Control

Το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σύστημα Hill Descent Control (HDC) της Land Rover είναι ένα στάνταρ χαρακτηριστικό. Βοηθάει τον οδηγό με ελεγχόμενες καταβάσεις των δύσκολων κλίσεων. Το επιτυγχάνει με τη διατήρηση μιας σταθερής ταχύτητας και την εφαρμογή πέδησης χωριστά σε κάθε τροχό.

Δείτε όλες τις πληροφορίες για το μοντέλο