Live Κίνηση
Περισσότερα
Jaguar Land Rover PHEV

Range Rover PHEV: Με πληθώρα προηγμένων τεχνολογιών

Ελλάδα 7:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Range Rover PHEV: Με πληθώρα προηγμένων τεχνολογιών

Jaguar Land Rover PHEV

Range Rover PHEV: Με πληθώρα προηγμένων τεχνολογιών

Jaguar Land Rover PHEV

Το ιδιαίτερα πολυτελές SUV της Land Rover ενσωματώνει τεχνολογίες που το κάνουν να ξεχωρίζει.

Advertisement
Advertisement

“Το απόλυτο Range Rover”. Τις συγκεκριμένες τρεις λέξεις έχει επιλέξει η Land Rover προκειμένου να καταδείξει τις πληθωρικές δυνατότητες της ναυαρχίδας της μάρκας της.

Ο λόγος για το Range Rover, ένα φινετσάτο, ξεχωριστό και πολυτελές 5θέσιο SUV, το οποίο για πολλές δεκαετίες έχει καθορίσει τις εξελίξεις και έχει θέσει τα πρότυπα σε όρους φινέτσας και δυναμικής.

Διαβάστε εδώ αναλυτικές πληροφορίες 

Advertisement
Advertisement

Πλέον, η Land Rover διαθέτει το μοντέλο της και σε plugin υβριδική έκδοση, η οποία πέρα από τα μεγάλα αποθέματα πολυτέλειας και ισχυρών επιδόσεων διακρίνεται και για τις μειωμένες εκπομπές ρύπων και τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Το… επαναφορτιζόμενο υβριδικό Range Rover παράγει 404 PS ενώ οι  εκπομπές CO2 περιορίζονται στα 64g/km. Τα παραπάνω νούμερα συνθέτει ο συνδυασμός ενός προηγμένου κινητήρα βενζίνης 2,0 λίτρων 300PS Si4 Ingenium με ηλεκτρικό μοτέρ υψηλής χωρητικότητας 85kW. Η τελευταία, μάλιστα, επιτρέπει στο μοντέλο να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για 51 χλμ./ώρα.

Advertisement

Όπως αναφέρθηκε, όμως, η αποδοτικότητα είναι μόλις ένα από τα «ατού» του Range Rover. Πόσω μάλλον, όταν φέρει τεχνολογίες που το κάνουν να ξεχωρίζει.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

Advertisement

Προβολείς pixellaser LED

Οι προβολείς Pixel-laser LED με σχεδιαστική υπογραφή φώτων πορείας ημέρας παρέχουν την απόλυτη επιλογή προβολέα, με τεχνολογία laser που παρέχει πέντε φορές υψηλότερη φωτεινότητα από τα τυπικά φώτα LED. Το σύστημα παράγει ευκρινή ορατότητα για πάνω από μισό χιλιόμετρο

 

Advertisement

Διαβάστε εδώ αναλυτικές πληροφορίες 

Σύστημα HeadUp Display

Το σύστημα Head-up Display παρουσιάζει βασικά δεδομένα του οχήματος, όπως η ταχύτητά, η θέση του λεβιέ επιλογής ταχυτήτων και οι κατευθύνσεις πλοήγησης στο παρμπρίζ. Διαθέτει έγχρωμα γραφικά υψηλής ανάλυσης που παρέχει τη δυνατότητα στον οδηγό να δει τις σχετικές πληροφορίες με ευκολία.

Terrain Response 2

Η κάλυψη των αναγκών σε κάθε έδαφος. Το Terrain Response 2 προσαρμόζει τις αποκρίσεις του κινητήρα, του κιβωτίου ταχυτήτων, των διαφορικών και των συστημάτων πλαισίου του οχήματός στις συνθήκες οδήγησης. Υπάρχουν 7 λειτουργίες: Dynamic, Eco, Comfort, Grass/Gravel/Snow, Mud και Ruts, Sand και Rock Crawl.

 

Διαβάστε εδώ αναλυτικές πληροφορίες 

Τιμόνι

Το τιμόνι διαθέτει κρυμμένους μέχρι να φωτιστούν διακόπτες με ευαισθησία αφής. Ένας από αυτούς τους διακόπτες είναι προγραμματίσιμος έτσι ώστε να είναι δυνατή η εξατομίκευσή του σύμφωνα με τις προτιμήσεις του οδηγού για την ολοκλήρωση μιας σειράς λειτουργιών.

Ψυχαγωγία στα πίσω καθίσματα

Το προαιρετικό σύστημα ψυχαγωγίας στα πίσω καθίσματα προσφέρει δύο οθόνες αφής 10 ιντσών υψηλής ευκρίνειας. Το σύστημα διαθέτει ασύρματα ακουστικά και απομακρυσμένες θύρες USB και HDMI για την υποστήριξη πολλαπλών συσκευών.

Λειτουργία αναγνώρισης φωνής

Προκειμένου ο οδηγός να ολοκληρώνει τις εργασίες του χωρίς να παίρνει τα μάτια του από το δρόμο, το Range Rover προσφέρει έξυπνη αναγνώριση φωνής. Για παράδειγμα, «Συντονισμός στο 97,9» ή «Κλήση οικίας».

Υπηρεσίες Pro

Η εφαρμογή InControl Apps παρουσιάζει ένα διαδραστικό σετ εφαρμογών, βελτιστοποιημένο για όχημα που δίνει τη δυνατότητα για λειτουργία ροής πολυμέσων, υπηρεσίες cloud και βάσει τοποθεσίας αλλά και όχι μόνο, μέσω μιας θύρας USB.

Protect

Εκτός του ότι υπάρχει η δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου των επιπέδων καυσίμου και της εύκολης εύρεσης του σταθμευμένο Range Rover, μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Protect για την καταγραφή των διαδρομών και ακόμη για τον έλεγχο των παραθύρων (αν έχει ξεχαστεί κάποιο ανοιχτό). Περιλαμβάνει Optimised Land Rover Assistance.

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Αμάξωμα εξολοκλήρου από αλουμίνιο

Πιο ελαφρύ, πιο δυνατό και πιο βιώσιμο, το πρωτοποριακό αυτοφερόμενο monocoque αμάξωμα παρέχει εξαιρετική ακαμψία και εκλεπτυσμένη λειτουργία με την ικανότητα να αντέχει στις ίδιες συγκρούσεις εκτός δρόμου με όλα τα Land Rover.

Land Rover iGuide (προσεχώς)

Η εφαρμογή Land Rover iGuide χρησιμοποιεί την τελευταία τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας με την οποία παρουσιάζει στον οδηγό όλα τα χαρακτηριστικά και τα χειριστήρια που πρέπει να γνωρίζει στο καινούργιο του όχημα. Επίσης, το κινητό εγχειρίδιο χρηστών έχει διπλασιαστεί, ώστε να βρίσκονται απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα.

Ασφάλεια

Το πλήρες σύστημα του Range Rover με αερόσακους οδηγού και συνοδηγού παρέχει εξαιρετική προστασία για όλους τους επιβάτες του αυτοκινήτου.

Ζώνες ασφαλείας

Οι προεντατήρες ζωνών, οι οποίοι σε περίπτωση μπροστινής σύγκρουσης μειώνουν την κίνηση προς τα εμπρός, παρέχουν πρόσθετη προστασία.

Αυτόνομη πέδηση

Βοηθάει στην πρόληψη συγκρούσεων με άλλα οχήματα ή πεζούς καθώς εφαρμόζει τα φρένα για να βοηθήσει στη μείωση της σοβαρότητας πιθανής σύγκρουσης.

Ηλεκτρονικός έλεγχος πρόσφυσης (electronic traction control)

Αυτό το σύστημα βελτιστοποιεί την πρόσφυση και τη σταθερότητα καθώς ελέγχει το σπινάρισμα των τροχών με μείωση της ροπής στον τροχό που σπινάρει και εφαρμογή φρένων κατά περίπτωση.

Ηλεκτρονικός έλεγχος πρόσφυσης (electronic traction control)

Η υποβοήθηση πέδησης έκτακτης ανάγκης καταλαβαίνει γρήγορα την εφαρμογή των φρένων, χωρίς όμως την απαραίτητη δύναμη για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης στάθμευσης. Ενισχύει επομένως την πίεση φρένου, έως την αντλία ABS για να διασφαλίσετε ότι σταματάτε εγκαίρως.

Δείτε όλες τις πληροφορίες για το μοντέλο